Lipmans «Metalurga» sarunās ar Valsts kasi nepiedalās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Liepājas Metalurga” pārstāvji pirmdien vairākas stundas tikās ar valdības nolīgtajiem konsultantiem „Prudentia” un Valsts kases vadību. Par tikšanās iznākumu pagaidām nekādas informācijas vēl nav. Tomēr ir zināms, ka viens no uzņēmuma akcionāriem - Kirovs Lipmans - pirmdien sarunās nepiedalījās, jo, pēc viņa pārstāvja vārdiem - Lipmans neesot aicināts.

„Liepājas metalurga” arodbiedrība ir nosūtījusi Lipmanam atklātu vēstuli. Darbinieki uzskata, ka Lipmans viņus ir aizvainojis un ka viņš neinteresējas par uzņēmumu.

„Pats galvenais ir tas, ka cilvēki grib strādāt. Viņi ir uzklausījuši vienu akcionāru. Tagad viņi vēlas zināt, ko saka otrs akcionārs, izņemot to, ko viņš saka masu saziņas līdzekļos iepriekš. Lai viņš pastāsta kaut ko konkrētu, tiešām, ka viņš darīs. Un pēc cik dienām vai pēc cik mēnešiem, un vai nākošgad „Metalurgs” sāks strādāt,” pauž „Liepājas metalurga” arodbiedrības vadītājs Jānis Grava.

Savukārt Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas prezidents Vilnis Rantiņš uzsvēra, ka valstij „Liepājas metalurgs” bija jāglābj, jo tas ir ļoti nozīmīgs uzņēmums, kas nodrošina darbu arī citiem nozarē strādājošajiem uzņēmumiem. Rantiņš pārliecināts, ka arī kredīta garantēšana savulaik bija pareizs solis: „Situācija ir sarežģīta. Teikšu, kā ir. Jo vispirms būtu pašiem akcionāriem jāvienojas savā starpā par tālāko attīstību. Pašreizējā momentā man nav ko pārmest valstij, ka tā nebūtu atbalstījusi. Tik tiešām, tiek meklēti ceļi, kādā veidā iziet no krīzes situācijas.”

Tāpat pirmdien tapa zināms, ka Uzņēmumu reģistrs (UR) aptiprināja „Liepājas metalurga” padomi, lai gan Lipmans iepriekš medijiem paziņoja par savu atkāpšanos no amata jaunievēlētajā padomē. Par to informēja uzņēmuma preses dienestā.

UR arī apstiprināja Lipmanu ka padomes locekli, jo viņš esot juridiski neprecīzi noformulējis iesniegumu par atkāpšanos no amata.

Jūlija beigās «Liepājas metalurga» akcionāri pārvēlēja uzņēmuma padomi, kurā darbu turpinās arī līdzšinējais padomes loceklis Kirovs Lipmans. Taču dažas stundas pēc jaunas padomes ievēlēšanas Lipmans paziņoja, ka atstās padomes locekļa amatu. Līdz ar šo soli padome vairs nebūtu rīcībspējīga.

Vēstīts, ka LM jau vairākus mēnešus piedzīvo smagas finansiālas problēmas. Uzņēmums ir parādā pieciem kreditoriem. Savukārt tā akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals no vienas un Kirovs Lipmans no otras puses nespēj vienoties par uzņēmuma tālāku attīstību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti