Lipmans lūdz paskaidrot, ko parakstījuši Segals un Zaharjins

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Liepājas metalurga” akcionārs Kirovs Lipmans pirmdien nosūtījis vēstuli uzņēmuma kreditoru konsultantam „Prudentia Advisers” vēstuli ar lūgumu izskaidrot, vai un kāda vienošanās panākta ar pārējiem akcionāriem - Sergeju Zarainu un Iļju Segalu, - jo publiski pieejamā informācija ir pretrunīga.

Pats Lipmans nekādu vienošanos joprojām nav parakstījis un savus nosacījumus nav mainījis. Viņš gatavs uzņēmuma problēmas risināt vien tad, ja ir garantija, ka tiks mainīta līdzšinējā valde un abiem pārējiem akcionāriem ietekmes vairs nebūs.

Iepriekš kreditori izvirzīja prasību atdot akcionāriem savas akcijas par vienu latu, ja līdz noteiktam termiņam uzņēmumā netiks ieguldīti 10 miljoni latu no katra. Tādējādi kopējās investīcijas, ko kreditori cer sagaidīt no akcionāriem, ir 30 miljoni latu. „Liepājas metalurga” sabiedrisko attiecību vadītāja Simona Laiviniece pirmdien ziņoja, ka Zaharjins un Segals esot parakstījuši šādu vienošanos un tā stāšoties spēkā, kad to parakstīs visas puses – arī kreditoru klubs un trešais lielākais akcionārs.

„Prudentia” pārstāvji gan situāciju nekomentē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti