Lipmans LM glābšanai izvirza savus nosacījumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Viens no „Liepājas metalurga” akcionāriem Kirovs Lipmans ir gatavs piekrist kreditoru piedāvājumam, tiesa, izvirzot vairākus savus nosacījumus.

Piektdien ir pēdējā diena, kad „Liepājas metalurga” īpašniekiem jāsniedz atbilde par tālāko rīcību, lai kreditori iesaistītos uzņēmuma glābšanā.

Lipmans ir gatavs uz laiku šķirties no savām akcijām un ieguldīt uzņēmumā naudu, ja ņem vērā vairākus viņa nosacījumus. Pirmkārt, pārējiem akcionāriem Sergejam Zaharjinam un Iļjam Segalam ir jāveic neatgriezeniska viņu rīcībā esošu „Liepājas metalurga” akciju nodošana. Šim darījumam ir jābūt bez jebkādiem papildu nosacījumiem, darījuma atsaukumiem, atkāpšanos, pirmpirkuma tiesībām un apgrūtinājumiem.

Otra prasība ir nekavējoties nomainīt uzņēmuma valdi, ieceļot pagaidu valdi, kas saskaņota ar lielākajiem kreditoriem un Lipmanu. „Tikai pēc manis iepriekš norādīto priekšnosacījumu pilnīgas izpildes uzskatu par iespējamu uzsākt konkrētu rīcību „Liepājas metalurga” finanšu situācijas stabilizācijai,” vēstulē uzsvēris Lipmans.

“Izpildoties visiem iepriekš minētajiem priekšnosacījumiem, manis un mana darījumu partnera pilnībā kontrolēts uzņēmums veic iepriekš ar lielākajiem „Liepājas metalurga” kreditoriem saskaņota finanšu ieguldījuma ieskaitīšanu šim nolūkam atvērtā darījuma kontā, kā arī nodrošina „Liepājas metalurgu” ar metāllūžņiem tādā daudzumā, kāds tas ir nepieciešams uzņēmuma darbības nodrošināšanai ikdienas režīmā,” vēstulē norāda „Liepājas metalurga” akcionārs Lipmans.

Papildus iepriekš minētajiem nosacījumiem, Lipmans vēstulē atbildīgajām personām norāda uz citām niansēm „Prudentia Advisers” rīcībā.

To vidū ir Lipmana viedoklis, ka prasība lielākajiem „Liepājas metalurga” akcionāriem ieguldīt uzņēmumā naudu 10 miljonu latu apmērā ir nekorekta. Šāda prasība ir izvirzīta, neievērojot akcionāru akciju īpatsvaru, un faktiski dod iespēju Zaharjinam iemaksāt nesamērīgi mazāku naudas apjomu par viņa rīcībā esošu akciju skaitu. Proti, pēc šī brīža akciju sadalījuma Zaharjina rīcībā ir 49% akciju, Segala rīcībā ir 21% akciju, Lipmana īpašumā ir 23% akciju, VSAA pārvaldījumā ir 2% akciju.

Lipmans piebilst, ka attiecīgi, pieņemot, ka 20% no akciju skaita uzliek pienākumu iemaksāt 10 miljonus latu, tad maksājumu apjoms pie esošās akcionāru struktūras izskatās šādi: K.Lipmanam – 11,5 miljoni latu, Segalam – 10.5 miljoni latu, Zaharjinam – 24,5 miljoni latu. Pie nosacījuma, ka Zaharjins brīvprātīgi atdod 11% Lipmanam, tad attiecīgi arī mainās akcionāra struktūra un iemaksājamās naudas apjoms.

Vēstīts, ka ziņas par krīzi „Liepājas metalurgā” aizsākās pavasarī. Aprīlī sāka parādīties pirmās ziņas par atlaistajiem strādniekiem. Patlaban Saeima izskata Maksātnespējas likumu, kas ļaus tā saucamajam kreditoru klubam pārņemt uzņēmumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti