Panorāma

Piena lopkopji negrib iedziļināties strīdos

Panorāma

"Liepājas metalurgs" akcionāru ķildās

K.Lipmans par "Liepājas metalurgu"

Lipmans: Ja man nemaisītu tie divi cilvēki, es paceltu LM

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Ja man nemaisītu, ja man nebūtu tie divi cilvēki, es būtu pats gatavs viņu pacelt,” tā intervijā LTV raidījumam „Panorāma” par savām attiecībām ar pārējiem diviem LM akcionāriem Sergeju Zaharjinu un Iļju Segalu sacīja LM akcionārs Kirovs Lipmans. Viņš turpina apglavot, ka viņam būtu pa spēkam "izvilkt" LM no "purva".

Viņš arī atgādina, ka padomes ievēlēšana, klāt neesot vienam no akcionāriem, bijusi nelikumīga. Turklāt pirmdien viņš ticies ar vienu no potenciālajiem uzņēmuma investoriem, kura vārdu uzņēmējs gan neatklāj.

Viņš arī atzīst, ka bijis, pēc paša vārda, šokēts par pirmdien notikušajām padomes vēlēšanām un to iznākumu.

Kirovs Lipmans (K.L.): Protams, es biju „bišķīt” šokēts. Pat vairāk es biju šokēts, ka padomē piedāvāja cilvēkus, kas personīgi atbild par šo situāciju - tā ir finanšu direktore, galvenais inženieris un plus vēl divi juristi, kas apkalpo Zaharjina kungu. Nu kā var strādāt tāda padome, viņa nestrādās viennozīmīgi.

Panorāma” (P): Bet kas tālāk?

K.L. Ja man nemaisītu, ja nebūtu tie divi cilvēks es būtu pats gatavs viņu pacelt. Vienīgais, ka valdība neies uz šo variantu tāpēc, ka baidās, varbūt netic man.

P: Bet jums liekas arī šobrīd? Darbinieki ir aizgājuši, es pieņemu, arī pasūtītāji ir atraduši citus uzņēmumus. Šobrīd, no šī izejas punkta - kādā līmenī var atjaunot metalurga darbību?

K.L. Ziniet, ja ir mērķis, ja cilvēks grib, ja tiešām no sirds, to izdarīs..

P: Bet šogad jau 33 miljonu latu zaudējumi tiek plānoti, vai no tā var tikt ārā?

Jūs saprotiet, metalurģija ir ļoti vienkārša tehnoloģija: ir metāllūžņi ir produkts. Nekādi pētījumi, tā kā man zāles (..) Protams, ka jāstrādā ar prātu un galvenais godīgi.

P: Kā veicās sarunas ar jūsu minēto investoru, ar ko šodien tikāties?

K.L. Investors ir pozitīvs, „Prudentia” atzinums arī ir pozitīvs, tālākais jau ir viņu ziņā.

P: Un kādi ir viņa nosacījumi?

Mums saruna ir diezgan pozitīva, ka viņš nāk iekšā ne kā investors, bet kā partneris. Un tas ir pareizi, tāpēc, ka partneris - tā ir lielāka atbildība un mēs varētu strādāt kopā.

P: Runājot par valsts galvojumu, ko valsts nomaksāja uzņēmuma vietā.. Kāpēc jūs esat mainījis savu pozīciju, jo mediju arhīvi liecina, ka sākotnēji jūs to atbalstījāt, bet tagad sakāt, ka tā ir kļūda?

K.L. Nekādā gadījumā. es par to galvojumu uzzināju no preses, nekādā gadījumā es to nebūtu atļāvis.

P: Bet jūs atsevišķos medijos pat esat citēts…

K.L. Par galvojumu? Nekad! Es biju pārsteigts, kad es uzzināju, ka viņi dabūja no valsts galvojumu. Manā uztverē vai nebija cilvēkiem prāta to darīt vai no citiem iemesliem. Bet man situācijā „Grindex” bija gandrīz tas pats, bet ir daudz citu veidu, kā iziet no situācijas.

P: Kā jums liekas, valstij ir cerības atgūt šo naudu?

K.L. Tas viss atkarīgs no tā, kas vadīs to „metalurgu”

P: Kā izpaudās tie draudi, kā dēļ Zaharjinam un Segalam šobrīd ir kriminālprocess?

K.L. Man to pateica, cilvēks piezvanīja, to cilvēku es pazīstu jau 20 gadus, un viņš pateica - man pateica viens no bijušajiem policistiem, ka tu esi pasūtīts. Ar to laikam pietek, ne? Zinādams tos raksturus. Tie cilvēki jau izgāja ne no kā …viens no viņiem atbrauca no Amerikas pavisam pliks. Tikai mātes dēļ es viņu paņēmu darbā, raudāja man..

P. Šobrīd jūs ar viņiem runājat?

K.L. Nē. Es divas nedēļas atpakaļ tikos ar Zaharjinu. Tikšanās notika sekojoši - es piezvanīju brālim - Valērijam un pateicu, cik mēs apstrīdēties - davai apsēdīsimies pie galda.. man ir tādi principi - pie galda visu var atrunāt. Viņš nolika trubiņu, pat nerunāja ar mani. Te uzreiz Zahajins piezvanīja - tu zvanīji manam brālim, gribi ar mani tikties, jā es esmu gatavs. Un mēs tikāmies. Es viņam piedāvāju tā - tu atsauc savu prasību par 11,5% akciju, kas pieder man, to es pasniegšu, ka mēs vienojāmies, mums viss kārtībā, un domāsim, kā pacelt to metalurgu. Viņš nevienu vārdu nepateica, piecēlās un aizgāja. Kopš tā brīža nav zvanījis un nerunājam.

P. Jūs pats savu atbildību ar varbūt kādā brīdi nesaskatāt, kad vajadzēja rīkoties citādāk?

K.L. Es mēģināju. es mēģināju. Es nevaru jums visu pateikt. Es mēģināju padomei dot saprašanu, ka vajag darboties. Neko nepieņēma, ar to arī beidzās

P. Ja tagad jāpārvēl jauna padome, jūs atkal kandidētu?

K.L. Ja tur būs cilvēki no valdības. Es vēlreiz gribu apliecināt - tur nedrīkst būt cilvēki, kas ir atbildīgi. Finanšu direktore nekādā gadījumā, viņa pirmā ir vainīga. Nu kā var tā. Tāpēc man prasības ir ļoti principiālas un reālas, teiksim tā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti