Lipmans: Galvojums LM ir nelikumīgs; Zaharjins klusē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Savulaik valdības izdotais galvojums „Liepājas metalurgam” (LM) ir bijis nelikumīgs, jo ar mani kā akcionāru neviens par to nerunāja, piektdien atzina viens no LM akcionāriem Kirovs Lipmans.

Viņš ir viens no LM akcionāriem. Pārējie divi akcionāri ir Sergejs Zaharjins un Iļja Segals, un viņi abi ir nostājušies pret Lipmanu.

Latvijas Radio gan piektdien neizdevās uzzināt Zaharjina, kurš ir lielākais uzņēmuma akcionārs, viedokli par to, ka LM parādus dzēš par nodokļu maksātāju nodokli.

Kredīta atdošanu apsveic Mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmumu asociācijas prezidents Vilnis Rantiņš, nosaucot to par signālu tam, ka LM, visticamāk, atsāks darbu.

Liepājas mērs Uldis Sesks to dēvē par loģisku soli krīzes risināšanā.

LM pašlaik turpina izstrādāt tiesiskās aizsardzības plānu. Pirmo variantu kreditoru nepieņēma un piektdien uzņēmums lūgs tiesu par mēnesi pagarināt plāna saskaņošanas termiņu ar kreditoriem, „Konceptuāli visas piekrišanas no kreditoriem ir saņemtas. Šobrīd mēs gaidām dokumentus, lai šodien iesniegtu tos tiesā,” stāsta metalurga advokāte Sintija Radionova.

Viņa uzver, ka plāna saturu kompānija pagaidām nekomentēs, tajā skaitā to, kādas izmaiņas tajā būs pēc 50 miljonu latu kredīta atdošanas. „Protams, plāns paredz norēķināšanos ar kreditoriem. Bet sīkākas detaļas šobrīd patiešām netiek sniegtas (..) lai netaisītu lieku ažiotāžu un dažādas pretdarbības,” saka Radionova.

LM akcionāru starpā strīdi turpinās. Policija ir sākusi izmeklēšanu par it kā izteiktiem draudiem Lipmana dzīvībai, ko abi pārējie īpašnieki nodēvējuši par Lipmana plānu uzņēmuma pārņemšanai, iesaistot policiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti