Lipmana atrastais LM investors no Krievijas ir gatavs nākamnedēļ tikties ar valdību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Liepājas metalurga” (LM) akcionāra Kirova Lipmana atrastais investors no Krievijas ir gatavs nākamnedēļ tikties ar valdības pārstāvjiem, lai runātu par uzņēmuma glābšanu, Latvijas Radio sacīja Lipmans.

Obligāts priekšnosacījums Lipmana investora ienākšanai LM ir pārējo akcionāru aiziešana.

Tikmēr divi „Liepājas metalurga” padomes locekļi – Andris Deniņš un Guntis Vilnītis - kritizē valdības neizlēmību, lai uzņēmumu glābtu. „Iespējams, ka tiešām kādam šāda shēma bija izdomāta, lai „Liepājas metalurgu” vienkārši nogremdētu,” trešdienas rītā Latvijas Radio sacīja Deniņš.

Viņš asi kritizē metalurga kreditoru konsultantus, kuru publiskie paziņojumi bijuši orientēti uz to, lai "Metalurgs" zaudētu prestižu un iespējamo investoru.

Jāatgādina, ka konsultanti „Prudentia” izteica piedāvājumu "Metalurga" īpašniekiem šķirties no savām akcijām par simbolisku cenu, pretējā gadījumā uzņēmuma glābšanas pasākumi nav iespējami. Kā vēlāk atklājās, šis piedāvājums izteikts pēc tam, kad "Metalurga" vadība, ignorējot kreditoru iebildes, aizskaitījusi miljonus kādai firmai Lietuvā.

„Metalurga” padomes loceklis Deniņš apgalvo, ka padome par uzņēmuma finanšu grūtībām uzzināja tikai nesen, savukārt aizdomīgie darījumi, ko policija izmeklē krimināllietā par naudas piesavināšanos, esot valdes, nevis padomes atbildība. „Es negribētu to šobrīd akcentēt, jo jautājums ir pārāk akūts. Ja mēs sēžamies pie galda kopā ar valdību bez politiskajām spēlēm, „Metalurgu” var pacelt un izglābt, bet, ja turpināsies politiskās spēles kā šobrīd – diemžēl, notiks pretējais,” norāda Deniņš.

Cits padomes loceklis - Guntis Vilnītis - arī aicina kreditorus būs izlēmīgākiem. „Mīļās bankas, piedalieties kāda uzņēmuma sakārtošanā, ne tikai augļu iegūšanā. Paskatieties, saņemieties!” saka Vilnītis.

Pēc padomes locekļu domām vienīgā iespēja „Metalurgam” izdzīvot ir tiesiskās aizsardzības plāns.

Valdībai un konsultantiem vainu negrasās uzvelt mazākumā palikušais "Metalurga" akcionārs Kirovs Lipmans. Tieši pēc viņa pārstāvja iesnieguma policija sāka izmeklēšanu par uzņēmuma izsaimniekošanu, atzīstot Lipmanu par cietušo. Pēc akcionāra domām, „Metalurga” vadībai pašai būtu jāparāda vēlme sakārtot uzņēmumu un tikai tad jāprasa pretimnākšana no valsts, „Latvenergo” un bankām saistību izpildē.

Lipmans paziņojis, ka atradis investoru, kurš gatavs ieguldīt naudu Liepājas uzņēmumā. Viņa vārdu Lipmans neatklāj, bet viņš ir zināms spēlētājs metalurģijas nozarē. „Tur bija parādījies, ka, lūk, tur krieviem pārdod. Nekā tamlīdzīga. Paliek Latvijas pārstāvis, paliek kontrolpakete. Viņš ir gatavs nākamnedēļ tikties ar valdību,” saka Lipmans.

Lipmans jau sācis sarunas ar atbildīgajiem ierēdņiem. Obligāts nosacījums piesauktā investora ienākšanai ir pārējo akcionāru aiziešana. Ar viņiem gan vēl runāts neesot.

Ziņots, ka „Liepājas metalurgs” jau vairākus mēnešus ir iestidzis finanšu grūtībās. „Prudentia” piedāvāja akcionāriem par latu pārdot savas akcijas uzņēmuma kreditoriem. Divi no tiem – Sergejs Zaharjins un Iļja Segals – tam piekrita, savukārt Lipmans atteicās. Aprīlī sākās pirmo strādnieku atlaišana. Daži desmiti no viņiem jau ir zaudējuši darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti