Lipmana atrastais «Liepājas metalurga» investors ticies ar valsts amatpersonām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājas metālapstrādes uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) akcionāra Kirova Lipmana sameklētais uzņēmuma potenciālais investors pagājušajā nedēļā viesojās Rīgā un tikās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, aģentūrai BNS apstiprināja Lipmans.

Viņš sacīja, ka potenciālais LM investors bija ieradies Latvijā, lai 23.maijā tiktos ar Bērziņu un Dombrovski, taču to, kas pārrunāts ar amatpersonām, Lipmans neatklāja. "Viņi man lūdza, lai es to publiski neizpaužu. Taču man tas ir radījis izbrīnu," teica Lipmans.

Dombrovska preses sekretārs Mārtiņš Panke aģentūrai BNS pastāstīja, ka tikšanās notika pēc Lipmana iniciatīvas. "Premjers uzklausīja Lipmana un potenciālā investora plānu, savukārt uzsvēra, ka no valdības viedokļa svarīgākais ir saglabāt LM darbību un pasargāt uzņēmuma darbiniekus. Lai virzītos uz priekšu, Lipmanam un potenciālajam investoram jātiekas ar LM kreditoriem un jāpārliecina par sava piedāvājuma pamatotību un atbilstošu finanšu resursu pieejamību," klāstīja Panke.

Jau vēstīts, ka "Liepājas metalurgs" ir nonācis finanšu grūtībās un pagājušajā nedēļā iesniedza Liepājas tiesā pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa sākšanu. Kompānijā pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ notiek ar pārtraukumiem, turklāt uzņēmums ir paziņojis par plāniem samazināt darbinieku skaitu. Savukārt LM lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt. Tostarp tiek meklēts uzņēmuma investors.

"Liepājas metalurgs" ir lielākais darba devējs Liepājā – tas nodarbina aptuveni 2300 cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā, tā lielākie īpašnieki ir privātpersonas - Sergejs Zaharjins, Kirovs Lipmans un Iļja Segals.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti