Labrīt

Leons Briedis debitē romāna žanrā ar romānu "Vilcene un atraitnis"

Labrīt

VAS "Latvijas valsts meži" mežos nevar cirst vairāk nekā noteikusi valdība

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits: Izteiktā neuzticība LDZ valdei nav politiskā tīrīšana

Linkaits vēlas starptautisku konkursu uz LDz valdes locekļu amatiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Uz “Latvija dzelzceļa” valdes divu locekļu amatiem, kas drīzumā būs vakanti, būtu jārīko starptautisks konkurss, intervijā Latvijas Radio sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

Ministrs pauda, ka paļaujas uz LDz padomi, ka tā meklēs personāla atlases kompāniju un rīkos konkursu uz valdes locekļu amatiem. Viņaprāt, būtu jārīko starptautisks konkurss.

Linkaits arī sacīja, ka uzņēmuma vadīšanai jāatrod cilvēki, kuriem ir mūsdienīgs redzējums par transporta sistēmu valstī. Turklāt uzņēmumā pārmaiņas esot nepieciešamas.

Ministrs arī noliedza, ka izteiktā neuzticība uzņēmuma valdei būtu politiskā tīrīšana.

KONTEKSTS:

Maijā satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) “Latvijas dzelzceļa” (LDz) valdei, izņemot vienu tās locekli – Ēriku Šmukstu. Ministrijai esot aizdomas par "potenciālām koruptīvām shēmām".

Par valdes locekļu atbrīvošanu no amata bija jālemj "Latvijas dzelzceļa" padomei, kura vairākkārt atlika šī jautājuma izlemšanu. Padome gan pasūtīja divus auditus par “Latvijas dzelzceļa” darbu, kurus plānots pabeigt līdz vasaras beigām. Iepriekš padome valdes darbu novērtējusi atzinīgi.

Sākotnēji LDz valdes locekļi atteicās labprātīgi amatus atstāt, vienlaikus vēršoties Valsts policijā un lūdzot sākt kriminālprocesu pret ministru Linkaitu par neslavas celšanu. Taču jūlija beigās LDz valdes  priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš un valdes loceklis Aivars Strakšas piekrita atstāt amatus uzņēmumā

Par amatu atstāšanu pirms pilnvaru termiņa beigām valdes locekļiem pienāksies kompensācijas, taču to apmēru puses neatklāj.

Darbu LDz valdē turpina Ēriks Šmuksts un  Ainis Stūrmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti