Linkaits: Pēc gada, iespējams, būs jāatgriežas pie jautājuma par atbalstu «airBaltic»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ja situācija aviācijas nozarē Covid-19 dēļ neuzlabosies, nākamā gada beigās valdībai varētu nākties atgriezties pie jautājuma par atbalstu nacionālajai lidsabiedrībai “ariBaltic”, Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” atzina satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Viņš norādīja, ka pašlaik situācijas attīstība nav prognozējama, iepriekš tika lēsts, ka situācija uzlabosies jau nākamgad, tagad izskan, ka situācija aviācijas nozarē atgriezīsies pie pirmskrīzes vien 2024. gadā.

Ja situācija ar ierobežojumiem lidojumiem beigsies un aviācijā būs atveseļošanās pazīmes, valsts atbalsts nebūs nepieciešams, taču, ja saglabāsies pašreizējās tendences un ierobežojumi, nākamā gada beigās pie šī jautājuma būs jāatgriežas, pauda ministrs.

KONTEKSTS:

Šī gada pavasarī Covid-19 pandēmija paralizēja aviosatiksmi, un starptautiskie lidojumi atsākās tikai 18. maijā. Krīzes laikā "airBaltic" ziņoja par 700 darbinieku kolektīvo atlaišanu, solot gada laikā darbiniekus atkal atjaunot amatā. Tāpēc valdība 14. jūlijā pēc atļaujas saņemšanas no EK atbalstīja 250 miljonu eiro ieguldīšanu "airBaltic" pamatkapitālā, līdzdalību uzņēmumā palielinot līdz 91%.

EK pēc vairāku mēnešu izvērtēšanas jūlija sākumā atbalstīja Latvijas valdības lēmumu "airBaltic" pamatkapitālā ieguldīt 250 miljonus eiro, lai sniegtu atbalstu Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanai. Pašreiz finansējums vēl nav ieguldīts un "airBaltic" pamatkapitāls ir 256 472 824 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Valdība arī nolēma atļaut avioceļojumus uz valstīm, kurās divkārtīgi pārsniegts vidējais 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs Eiropas Savienībā, vienlaikus nosakot, ka pēc atgriešanās no šīm valstīm būs obligāti jāievēro dienu pašizolācija. Katru nedēļu tiks publicēts saraksts ar valstīm, uz kurām ierobežoti lidojumi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti