Panorāma

Bērni slimi – saaukstēšanās vai Covid-19?

Panorāma

Indija kļūst par otru Covid-19 visvairāk skarto valsti

"Pasažieru vilciens" mainīs nosaukumu

Linkaits par «Pasažieru vilciena» izmaiņām: Uzņēmums iet modernizācijas ceļā (precizēts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdz ar jauno elektrovilcienu ienākšanu 2022. gada maijā mainīsies arī uzņēmums “Pasažieru vilciens” (PV), mainot ārējo izskatu. Šogad maijā Patentu valdē PV reģistrējis preču zīmes "Vivi Latvija" un "Vivi", liecina informācija Patentu valdes datubāzē. 

Precizējums

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) neapgalvoja, ka tiks mainīts "Pasažieru vilciena" nosaukums. Vienlaikus uzņēmum maijā Patentu valdē reģistrējis preču zīmes "Vivi Latvija" un "Vivi",

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) skaidroja, ka PV ir nozīmīgu pārmaiņu priekšā. Čehijā pasūtīti jaunie elektrovilcieni, un tiks mainītas arī tehnoloģijas. Taps jauna aplikācija, kas ļaus vieglāk iegādāties biļetes, un jauna mājaslapa, lai būtu iespējams nopirkt dažādus biļešu veidus.

“Pasažieru vilciens” iet modernizācijas ceļā, un tādēļ tiek domāts arī par ārējā izskata maiņu. 

“Pirmais jaunais vilciens savu darbu sāks 2022. gada maijā un, tuvojoties šim datumam, redzēsim, cik ātri varam ieviest pārējās pārmaiņas, lai dzelzceļa pārvadājumi cilvēkiem raksturojas ar kaut ko jaunu un modernu,” sacīja Linkaits.

Pagaidām netiek atklāts, cik uzņēmumam varētu izmaksāt identitātes maiņa.  

Par pārmaiņām liecina arī Patentu valdē reģistrētās preču zīmes "Vivi Latvija" un "Vivi", kuru īpašnieks ir PV. Preču zīmju reģistrācija ir spēkā līdz 2030.gada 4.februārim.

KONTEKSTS:

Pirms gada stājās spēkā AS "Pasažieru vilciens" un vilcienu ražotāja "Škoda Vagonka" līgums par 32 elektrovilcienu piegādi, ko atbalstīja valdība,  uzņemoties budžeta ilgtermiņa saistības 255,889 miljonu eiro apmērā vilcienu iepirkuma finansēšanai. Līgums paredz, ka līdz 2023. gada beigām būs piegādāti visi vilcieni.

Tāpat “Pasažieru vilciens” nākotnē sadarbībā ar komersantiem vēlas attīstīt pakalpojumus, nodrošinot cilvēkiem iespēju vienotā sistēmā nokļūt arī līdz vilcienam vai no vilciena stacijas tālāk līdz savam galamērķim, un 2026.-2027. gadā varētu sākt iztikt bez valsts dotācijām, ja izdosies panākt intensīvāku pasažieru plūsmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti