Linkaits neizslēdz papildu atbalstu «airBaltic» un citiem nozares uzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai nacionālajai aviokompānijai “airBaltic” palīdzētu pārvarēt Covid-19 izraisīto krīzi, Ministru kabinets konceptuāli solījis 150 miljonu eiro lielu atbalstu. Tas tiek darīts, lai nodrošinātu krīzes pārvarēšanu un situācijas stabilizēšanu nozarē. Tāpat lemts atbalstīt “airBaltic” pamatkapitāla palielināšanu par vairāk nekā 36 miljoniem eiro. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JAunā konservatīvā partija) Latvijas Radio skaidroja, ka, iespējams, gaidāmi vēl papildu lēmumi nozares atbalstam.

Satiksmes ministrs par atbalstu airBaltic
00:00 / 00:50
Lejuplādēt

"Šis ir viens no veidiem, kā mēs varam atbalstīt vīrusa skartās nozares. Ja mēs privātiem uzņēmumiem varam izsniegt tā saukto dīkstāves pabalstu darbiniekiem, tad valsts un pašvaldību kontrolētie uzņēmumi var saņemt dažādus valsts piedāvātos finanšu instrumentus tieši garantiju, galvojumu un aizdevumu konvertēšanas vai injekcijas pamatkapitālā izskatā. Es pieņemu, ka būs vairāki lēmumi. Pirmais lēmums bija par 36,1 miljonu jau izsniegtā aizdevuma konvertēšanu. Es domāju, ka būs vēl lēmumi. Tie būs ne tikai par "airBaltic", bet arī par citiem nozares uzņēmumiem, Rīgas lidostu un pārējiem," saka Linkaits.

KONTEKSTS:

Nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” plāno atbrīvot no darba aptuveni 700 darbinieku, kas ir gandrīz trīsreiz vairāk, nekā kompānija paziņoja pirms pāris nedēļām. Šādu rīcību uzņēmuma “ieziemošanai” atbalsta Satiksmes ministrija. “airBaltic” prezidents sola gada laikā atlaistos pieņemt atpakaļ darbā, tomēr izskan arī prognozes, ka aviācijas nozare tik ātri pēc krīzes neatkopsies, svētdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums “De facto”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti