Linkaits: Kravu plūsma caur Poliju vienkāršojusies; rindas neveidojas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kravu plūsma caur Poliju ir vienkāršota, un uz šīs valsts robežām rindas vairs neveidojas. Tomēr sarežģīta situācija saglabājas citviet Eiropā, piektdien, 27. martā, preses konferencē žurnālistiem sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija (JKP)).

"Visas valstis ir ieinteresētas, lai kravu kustība neapturētos. Mums nav ierobežojošu pasākumu. Krievijas vai Baltkrievijas virzienā kravu kustība turpinās. Ir vienkāršojusies kravu plūsma caur Polijai. Tur nav rindu. Joprojām problemātiski šķērsot Ungāriju. Problemātiskas situācijas ir uz Bulgārijas un Turcijas robežas. Kravu kustība ir apgrūtināta, lēnāka, bet joprojām notiek," sacīja Linkaits.

Viņš norādīja, ka Eiropas Savienībā var kontrolēt un pārliecināties par Latvijas interešu ievērošanu, bet, piemēram, Kazahzstāna ir pilnībā aizliegusi citu valstu kravas automašīnu iebraukšanu.

Satiksmes ministrija kravu pārvadātājiem ir izsniegusi saistošus norādījumus par nepieciešamo piesardzības pasākumu ievērošanu. "Viņiem jāizsniedz maskas un dezinfekcijas līdzekļi. Uz šoferiem darbā neattiecas karantīnas un pašizolācijas nosacījumi. Kad viņi ir mājās, viņiem jāievēro visi pašizolācijas un piesardzības pasākumi, lai netiktu aplipināti ne ģimenes locekļi, ne cilvēki, kas ar viņiem kontaktējas," pauda Linkaits.

Atgādina par striktiem sabiedriskā transporta izmantošanas ierobežojumiem
00:00 / 01:11
Lejuplādēt

Preses konferencē Linkaits informēja arī, ka piektdien, 27. martā, beidzās īpašie repatriācijas reisi no Londonas, Amsterdamas, Frankfurtes un Stokholmas. Savukārt 30. martā paredzēts atsevišķs avioreiss no Frankfurtes, ar kuru plānots vest Baltijas valstu iedzīvotājus, kuri tiek atgādāti no citiem kontinentiem uz Eiropu. Pārējie repatriācijas gadījumi tiks skatīti individuāli.

Jaunā koronavīrusa infekcijas Covid-19 izplatīšanās riska mazināšanai no piektdienas, 27. marta, uz ārkārtējās situācijas laiku reģionālajos maršrutos tiks ierobežots pārvadāto pasažieru skaits vienā autobusā, tādējādi nodrošinot lielāku distanci starp pasažieriem.

Ministrs Linkaits aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju pirms brauciena sabiedriskajā transportā izvērtēt tā nepieciešamību un izmantot tikai būtiskos gadījumos, piemēram, lai nokļūtu uz darbu vai veikalu. Tāpat iedzīvotājiem Linkaits ieteica izvēlēties braucienu laikā, kad ir mazāk pasažieru, bet tām grupām, kuras ir pakļautas vislielākajam inficēšanās riskam, izvairīties no braukšanas ar sabiedrisko transportu, neveikt īsus braucienus un biļetes iegādāties, pēc iespējas izmantojot attālinātas iespējas.

KONTEKSTS:

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu, tostarp mācībām skolās jānotiek attālināti un arī atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi un lidojumi.

25.martā pirmo reizi ir konstatēti pieci inficēšanas gadījumi cilvēkiem, kuri nav bijuši ārzemēs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 slimniekiem, kas nozīmē, ka vīruss cirkulē sabiedrībā, un pēc epidemiologu teiktā, Latvija nonākusi epidēmijas otrajā fāzē, tāpēc jābūt īpaši uzmanīgiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti