Linkaits: Iespējams, valstij jāiegulda terminālī Baltkrievijas kravu pārkraušanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ja ostu privātie termināļi nepiekritīs pārkraut Baltkrievijas kravas, iespējams, ka valstij jāmeklē, kur ieguldīt, lai to nodrošinātu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

Ministrs stāstīja, ka ir vairāki termināļi Rīgas un Ventspils ostā, kuri apdomā biznesu ar Baltkrieviju.

Ministra vārdiem - tie domā par to, uz kādiem nosacījumiem ir gatavi strādāt. Viņš sacīja, ka gribētu, lai process būtu ātrāks.

Linkaits norādīja, ka būtu labi, ja valsts īpašumā būtu kāds terminālis, jo arī Baltkrievijā pierasts, ka valsts iesaistīta biznesā. Pēc viņa teiktā, ja situācija izvērstos tāda, ka ir kravas, bet nav termināļu, kas tās pārkrauj, tad, iespējams, valstij jāskatās, kur ieguldīt, lai to nodrošinātu.

Ministrs norādīja, ka pašlaik jāapzinās - termināļi ir privāti, un to īpašnieki vadās pēc savām biznesa interesēm.

KONTEKSTS:

Tā kā kravu plūsma no Krievijas samazinās, ostas ar cerībām raugās uz Baltkrieviju, kurai trūkst izejas uz jūru. Baltkrievija meklē iespējas caur Baltiju piegādāt naftu no Norvēģijas, lai mazinātu atkarību no Krievijas. Taču Ventspils uzņēmumi no šādas iespējas atteikušies. Latvijas Televīzijas rīcībā esoša neoficiālā informācija liecina, ka runa ir par lielāko Ventspils ostas termināli SIA ""Ventspils nafta" termināls".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti