Rīta Panorāma

Intervija ar Dinu Meisteri par prezidenta vēlēšanām

Rīta Panorāma

Intervija ar politologu Filipu Rajevski par prezidenta vēlēšanām

Intervija ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu

Linkaits: Dzelzceļa posmā «Mažeiķi-Rīga» varētu atjaunot pasažieru pārvadājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Noslēdzoties dzelzceļa posma "Mažeiķi - Reņģe" atjaunošanas darbiem, ar laiku varētu atsākties arī pasažieru pārvadājumi no Mažeiķiem uz Rīgu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

Ministrs norādīja, ka šis posms ir nozīmīgs, jo ļauj no Mažeiķu naftas rūpnīcas uz Rīgu un Tallinu nogādāt naftas produktu kravas. "Ar laiku mums būs iespēja atjaunot arī pasažieru pārvadājumus posmā Mažeiķi-Rīga," teica ministrs.

Savukārt jautāts par to, vai Latvijai ir cerības tikt pie jauniem pasažieru vilcieniem, Linkaits atsaucās uz finanšu ministra Jāņa Reira ("Jaunā Vienotība") teikto, ka uzņēmumam "Škoda Vagonka a.s." esot reputācijas problēmas. "Līdz ar to līguma slēgšanu nevarētu finansēt ne valsts, ne pašvaldību fondi. Šobrīd gaidām atzinumu, vai reputācijas problēmas ļauj [slēgt līgumu], vai nē. Ja nē - tad jāsludina jauns konkurss uz pasažieru vilciena operatoru, bet "Pasažieru vilciens" (PV) ir jālikvidē. Latvijai ir ļoti vajadzīgi jauni vilcieni," stāstīja Linkaits.

Ministrs arī uzsvēra, ka saskaņā ar Eiropas Savienības izvirzītiem noteikumiem, PV līdz 2019. gadam ir jāuzrāda līgums par jaunu vilcienu iegādi. Pretējā gadījumā uzņēmuma likvidēšana ir juridiska neizbēgamība. Linkaits tomēr norādīja, ka cer saņemt pozitīvu atzinumu un līgumu par jauno vilcienu iegādi tomēr izdosies noslēgt jau jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti