Panorāma

Dānijas tiesas lēmums Misānes lietā raisa sašutumu

Panorāma

Vidzemes koncertzālē atdzimst rokopera ‘’Kaupēn, mans mīļais’’

Atklāj atjaunoto dzelzceļa līniju Jelgava – Mažeiķi

Linkaits: Atjaunotās Jelgavas-Mažeiķu dzelzceļa līnijas atklāšana ir svarīgs brīdis Latvijas transporta sistēmai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

15.februārī tiek svinīgi atklāta atjaunotā Jelgavas-Mažeiķu dzelzceļa līnija. Pirmo kravas vilciena sastāvu atjaunotajā sliežu ceļu posmā no Mažeiķiem Lietuvā uz Reņģi Latvijā sagaida satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) kopā ar Lietuvas amatpersonām.

Tālis Linkaits par atjaunotās dzelzceļa līnijas Jelgava-Mažeiķi atklāšanu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Šodien faktiski ir svarīgs brīdis Latvijas transporta sistēmai. Mēs atgūstam dzelzceļa līniju no Jelgavas uz Mažeiķiem, kas bija slēgta vairāk nekā 11 gadus," norādīja Linkaits.

Tāpat ministrs uzsvēra, ka galvenā atjaunotajā dzelzceļa līnijā būs kravu satiksme. Galvenais naftas pārstrādātājs Lietuvā ir ieinteresēts aktīvā šīs dzelzceļa līnijas izmantošanā.

"Tuvākajā laikā mēs atsāksim sarunas ar "Lietuvas dzelzceļu" par pasažieru pārvadājumiem," atklāja ministrs, atgādinot, ka dzelzceļa līnija Rīga-Mažeiķi-Rīga vēsturiski ir "labi strādājusi", dodot labas iespējas nokļūt Jelgavā un Rīgā.

Dzelzceļa līnijas atjaunošanu pabeidza 2019. gada decembrī. Nepilna gada laikā tika rekonstruēts 19 kilometrus garais dzelzceļa līnijas posms, tika saremontēti pieci krustojumi, seši tilti, trīs caurtekas, uzstādītas satiksmes vadības sistēmas un ar tām saistītās komunikācijas un elektriskās sistēmas, kā arī veikti citi darbi. Rekonstrukcijas darbi izmaksāja 9,4 miljonus eiro. Šī posma sliedes tika demontētas vairāk nekā pirms desmit gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti