Linkaits: «airBaltic» var «pārziemot» nākamo gadu bez papildu atbalsta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” arī pie pašreizējā minimālā pasažieru skaita varēs “pārziemot” nākamo gadu bez papildu valsts atbalsta, LTV raidījumā “Šodienas jautājums” ceturtdien, 12. novembrī, atzina satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

Viņš norādīja, ka pašlaik pat bez ierobežojumiem cilvēki ir ļoti piesardzīgi kaut kur doties un aviācija ir ļoti zemā līmenī, šobrīd notiek 10%–12% no ierastajiem reisiem un ceļojumiem.

Linkaits atzina, ar to nepietiek, lai atpelnītu lidojumu pašizmaksu, un jautājums ir, cik ilgi šāda situācija var turpināties. Bet pašlaik aviokompānija “airBaltic” atradusi pareizu biznesa pieeju, samazina izmaksas, kur vien tas ir iespējams, un ir pārliecība ka nākamo gadu, ja saglabāsies šāds zems līmenis, aviosabiedrība darbosies bez papildu finansējuma.   

Nākamo gadu “airBaltic” ir visas iespējas izdzīvot un ''pārziemot'', sacīja ministrs,

Savukārt tālāk ir jāskatās, kas notiek ar pārvadājumiem Eiropā, kāda būs situācija tālāk.

KONTEKSTS:

Šī gada pavasarī Covid-19 pandēmija paralizēja aviosatiksmi, un starptautiskie lidojumi atsākās tikai 18. maijā. Krīzes laikā "airBaltic" ziņoja par 700 darbinieku kolektīvo atlaišanu, solot gada laikā darbiniekus atkal atjaunot amatā. Tāpēc valdība 14. jūlijā pēc atļaujas saņemšanas no EK atbalstīja 250 miljonu eiro ieguldīšanu "airBaltic" pamatkapitālā, līdzdalību uzņēmumā palielinot līdz 91%.

EK pēc vairāku mēnešu izvērtēšanas jūlija sākumā atbalstīja Latvijas valdības lēmumu "airBaltic" pamatkapitālā ieguldīt 250 miljonus eiro, lai sniegtu atbalstu Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanai. Pašreiz finansējums vēl nav ieguldīts un "airBaltic" pamatkapitāls ir 256 472 824 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti