«Limbažu piens» atsācis darbu un pavasarī mainīs zīmolu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdz ar īpašnieku maiņu uzņēmums “Limbažu piens” atsācis darbu. No Rīgas piena kombināta ar ārvalstu investoru palīdzību uzņēmumu iegādājies tā kādreizējais direktors. Tagad "Limbažu piens" atkal ražo sieru. Savās darba vietās atgriezušies iepriekšējie strādnieki, uzņēmums plāno arī paplašināties.

Šobrīd "Limbažu pienā" top četru veidu sieri – mocarellas siera izejviela, kā arī  Holandes, Krievijas un Šveices tipa sieri. Tiesa, Latvijā tos nevarēs iegādāties, jo uzņēmuma vadība uzskata, ka mūsu tirgus ir pārāk mazs, lai mēģinātu ielauzties starp te jau esošajiem siera ražotājiem.

„Tirgus ir Krievija, kura ir gatava importēt visu saražoto produkciju pat trīs reizes vairāk, nekā mēs spējam šobrīd saražot. Man ir ilgtermiņa līgumi ar ļoti labiem nosacījumiem, tā kā man saistībā ar realizāciju nav satraukuma,” saka AS “Limbažu piens” direktors Ēvalds Putniņš.

Uzņēmuma direktors rāda arī iegādātās iekārtas, kas paredzētas vēl viena siera veida ražošanai, tāpat drīzumā uz Limbažiem ceļos iekārtas no Austrijas. Kopumā plānots pārstrādātā piena apjomus trīskāršot, lai gan, plānojot attīstību, jārēķinās arī ar to, ka piena piegādātāju skaits šeit ir ierobežots. Līdz ar piena kvotu atcelšanu nākamajā gadā zemniekiem būtu jādomā, kā ražošanu paplašināt.

„Ja Latvija dienā ražo līdz diviem tūkstošiem tonnu piena, tie ir visi fermeri, kas Latvijā ir, un apmēram trešā daļa - 600, 700 tonnas - aizplūst uz Lietuvu, tad parēķiniet paši. Mums paliek pāri Latvijā miljons 300, miljons 400 litru piena. Nu, tas jau nav nekas,” saka Putniņš.

Līdz ar ražošanas paplašināšanu uzņēmumā būs atkal jaunas darbavietas. Šobrīd tas nodarbina 25 cilvēkus. Gandrīz visi ir limbažnieki un gandrīz visi šeit jau iepriekš strādājuši.

Siera ražošanas operators Edgars Zeidmanis stāsta, ka iepriekšējais uzņēmuma īpašnieks piedāvājis strādāt Rīgā, tomēr braukāšana bijusi ļoti nogurdinoša: „Ar prieku atgriezos, protams, nekādu citu domu nebija. Ātrāk atpakaļ un kārtībā, lai var atkal strādāt tepat uz vietas. Tagad, kad tā ražošana te sākusies, atkal cilvēkiem te darbs visiem, visi te apkārt, kas iesaistīti, daudzi priecājas par to.”

„Viss ir atkal atsācies, un mēs esam ļoti priecīgi. Visi iepriekšējie darbinieki ir atkal pieņemti darbā,” saka siera pakošanas operatore Gita Eglīte.

Uzņēmuma direktors stāsta, ka „Limbažu piena” zīmols gan viņam nepieder, tāpēc līdz aprīlim uzņēmums tiks pārdēvēts par „Limbažu sieru”, arī zīmola izstrāde šobrīd ir procesā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti