Panorāma

Festivāls "Patriarha rudens"

Panorāma

Lietuvieši par 2 959 461 eiro pērk "Jūrmalas namsaimnieku"

Līgumu par "Citadeles" pārdošanu vēl neparaksta

Līgumu par «Citadeles» pārdošanu cer parakstīt dažu nedēļu laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valsts līgumu ar ASV fondu "Ripplewood Holdings" par "Citadele bankas" valsts daļu iegādi cer parakstīt jau dažu nedēļu laikā, atklāja Privatizācijas aģentūras vadītājs Ansis Spridzāns.

Spridzāns norādīja, ka šobrīd valdība un investors jau ir vienojušies par cenu, un atlicis saskaņot vēl citus atsevišķus darījuma nosacījumus.

Spridzāns arī neprognozē, ka darījumu varētu izjaukt partijas „Saskaņa” savāktie paraksti "Citadeles" pārdošanas pārtraukšanai: „Pirmkārt, jau līdz šim ir bijuši līdzīgi mēģinājumi ietekmēt bankas pārdošanu, izmantojot Saeimu. Neviens no tiem nav bijis veiksmīgs. Otrs, Privatizācijas aģentūra tomēr nav politiska organizācija, kurai būtu jākomentē Saeimas lēmumi vai interešu grupu aktivitātes. Mēs veicam pārrunas ar investoru, par to diskutējam. Bet, kas notiek politiskajā fonā… esam neapmierināti ar to, ka ir tik daudz noplūžu, kas apgrūtina darbu ar investoru. Bet to, ko politiskās partijas veic priekšvēlēšanu laikā, diemžēl nav mūsu spēkos ietekmēt.”

Jau ziņots, ka Latvijas valdība akceptējusi ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka "Ripplewood Holdings" iegādāsies 25% bankas akciju, 50% iegūs patlaban publiski oficiāli nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās Eiropas Reģionālās attīstības banka (ERAB).

Premjere atklāja, ka „Citadele” kopējā vērtība ir 98,67 miljoni eiro, tādējādi 75% bankas akciju tiks pārdoti par aptuveni 74 miljoniem eiro.

Savukārt partija "Saskaņa" septembrī vairākkārt rīkoja protestus pret "Citadeles" pārdošanu un šonedēļ paziņoja, ka portālā manabalss.lv  savākti 10 000 parakstu par bankas pārdošanas apturēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti