Lietuvas viesnīcu un restorānu bizness sarīko «pēdējās vakariņas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lietuvas viesnīcu un restorānu biznesa pārstāvji otrdien pulcējās uz “bēru mielastu” galvaspilsētas Viļņas centrā, lai pievērstu sabiedrības uzmanību šīs nozares problēmām.

Viesnīcu un restorānu pārstāvji norāda, ka Covid-19 pandēmija turpinās jau gadu, Lietuvā joprojām ir spēkā stingri ierobežojumi, bet valsts atbalsts ir pārāk niecīgs, lai viesmīlības nozare varētu pārciest šo krīzi.

Protesta akcijas nosaukums bija “pēdējās vakariņas”, jo viesnīcas un restorāni brīdina, ka šī nozare jau ir ar vienu kāju kapā. “9000 cilvēku jau kļuvuši par bezdarbniekiem. Un tas ir tikai sākums. Mūsu nozarē strādā daudz sociāli neaizsargātu cilvēku – sievietes pirmspensijas vecumā, jaunieši, studenti,” vēsta Lietuvas Viesnīcu un restorānu asociācijas vadītāja Evalda Šiškauskiene. Nozares pārstāvji pieprasa, lai viesnīcas un restorāni vismaz daļēji varētu atsākt darbu, kā arī lai netraucēti varētu darboties āra kafejnīcas.

Covid-19 saslimstības rādītāji Lietuvā kopš gada sākuma ir ievērojami samazinājušies, tomēr valdība uzsver, ka par pilnīgu karantīnas izbeigšanu vēl nevar būt ne runas. Tagadējie ierobežojumi ir spēkā līdz 31. martam, bet premjere Ingrīda Šimonīte prognozē, ka tos nāksies pagarināt vismaz līdz Lieldienām.

Lietuvā joprojām ir spēkā arī pārvietošanās ierobežojumi, kas iedzīvotājiem aizliedz bez pamatota iemesla izbraukt no savas pašvaldības teritorijas. Ierobežojumi attiecas uz 16 pašvaldībām, kuru vidū ir Viļņa, Klaipēda, Paņevēža, Birži u.c.

Toties šonedēļ Lietuvas valdība varētu lemt par ierobežojumu mazināšanu skolās, kas vismaz sākumskolas bērniem ļautu atsākt mācības klātienē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti