Lietuvas uzņēmuma «Biovela» ražotā desā konstatēta bīstamā E. coli baktērija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Lietuvas uzņēmuma "Biovela UAB Mesos Perdirbimo Paqalinys" ražotajā auksti kūpinātajā "Mājas desā" konstatējis cilvēka veselībai bīstamo verotoksigēno E. coli baktēriju.

Tā var izraisīt diareju un hemolītisko urēmijas sindromu, citiem vārdiem sakot - caureju vai pat asiņaino caureju, informē PVD pārstāve Ilze Meistere.

PVD aicina nelietot uzturā Lietuvas uzņēmumā "Biovela UAB Mesos Perdirbimo Paqalinys" ražoto auksti kūpināto "Mājas desu", kuras derīguma termiņš ir 2017. gada 22. janvāris, svītru kods - 4770118401377.

Ražošanas uzņēmums ir garantējis, ka līdz šīs dienas beigām piesārņotā produkta partija tiks izņemta no tirdzniecības, norāda dienestā.

PVD par konstatēto ir informējis Lietuvas Pārtikas un veterināro dienestu, kā arī ziņojis Eiropas Savienības (ES) Ātrajā brīdināšanas sistēmā, lai par bīstamo produktu brīdinātu arī citas ES dalībvalstis.

Jau vēstīts, ka ar zarnu nūjiņu infekciju cilvēks var saslimt, lietojot uzturā inficētu pārtiku - nepietiekami termiski apstrādātu liellopu gaļu, nevārītu pienu, augļus, dārzeņus vai sulas. Bīstamā E.coli baktērija pirms diviem gadiem izraisīja vairāk nekā 40 cilvēku nāvi Vācijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti