Lietuvas «Teo LT» pārņem mobilo sakaru operatoru «Omnitel»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lietuvā par apvienošanos ir paziņojuši divi valsts lielākie telekomunikāciju uzņēmumi - fiksēto sakaru operators “Teo LT” un mobilo sakaru operators “Omnitel”, kuru lielākais īpašnieks ir Zviedrijas koncerns “Telia”. 

Divu lielāko Lietuvas telekomunikāciju kompāniju apvienošanās notiks, fiksēto sakaru operatoram “Teo LT” iegādājoties mobilo sakaru operatoru “Omnitel”. Plānotā darījuma summa sasniegs 220 miljonus eiro, bet darījuma rezultātā tiek prognozēti finansiāli ieguvumi aptuveni 10 miljonu eiro apjomā gadā.

Abu uzņēmumu akcionārs skaidro, ka telekomunikāciju nozarē fiksēto un mobilo sakaru tirgus aizvien izteiktāk pārklājas un savstarpēji konkurē, tāpēc divu radniecīgu uzņēmumu apvienošana nozarei šķiet loģisks solis.

Pēc šī darījuma noslēgšanās Latvija paliks vienīgā valsts, kurā “Telia” kontrolētie uzņēmumi nav apvienoti, un Zviedrijas akcionārs neslēpj, ka vēlas, lai arī Latvijas valsts kā viens no akcionāriem atbalstītu LMT un “Lattelecom” apvienošanu, norādot, ka pretējā gadījumā uzņēmumi pakāpeniski izjutīs peļņas kritumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti