Lietuvas PVD nekonstatē pārkāpumus «Rimi» piegādātāja olu ražotnēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) nav konstatējis labturības pārkāpumus dējējvistu fermās, kuru saražotās olas pārdod arī Latvijā ar "Rimi" preču zīmi. Par cietsirdīgiem apstākļiem vistu fermās pagājušajā nedēļā trauksmi cēla kaimiņvalsts dzīvnieku aizsardzības organizācijas.

Lietuvas PVD pārbaudījis piecas dējējvistu novietnes nevalstisko organizāciju norādītajos rajonos, vērtējot putnu turēšanas apstākļu atbilstību dzīvnieku labturības prasībām un īpašajām prasībām attiecībā uz dējējvistu turēšanu.

Apsekotie putni bijuši veseli, dažiem konstatēta apspalvojuma samazināšanās, bet tā esot dabiska sezonāla parādība pirms jaunu spalvu ataugšanas un jauna dēšanas perioda.

Tāpat konstatēti nenozīmīgi pārkāpumi, kas saistīti ar uzskaites dokumentu aizpildīšanu un telpu apgaismojumu, un dažas vistas bijušas izkļuvušas no sprostiem.

Jau vēstīts, ka “Rimi Latvija” pārstāvji iepriekš apliecināja gatavību pārskatīt sadarbību ar olu piegādātāju, ja apstiprināsies nežēlīga attieksme pret dējējvistām olu piegādātāja fermām Lietuvā.

Tikmēr internetā jau gandrīz 5000 cilvēku parakstījuši petīciju ar aicinājumu “Rimi Latvija” atteikties no sprostos dētu olu tirdzniecības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti