Rīta Panorāma

Dzintars Čīča dosies 30 gadu jubilejas tūrē

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Lietuvā diskutē par Krievijas un Baltkrievijas dzelzceļa kravām

Lietuvas prezidents rosina Krievijas un Baltkrievijas kravu pārvadājumu izbeigšanu pa valsts dzelzceļu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda paziņojis, ka valsts dzelzceļa kompānijai jāatsakās no Krievijas un Baltkrievijas kravu pārvadājumiem. Šādu lēmumu principā atbalsta arī pats uzņēmums un premjerministre Ingrīda Šimonīte. 

Nausēda paziņoja, ka Lietuvas dzelzceļš nav tikai komerciāla, bet arī valsts kontrolēta kompānija, tāpēc nebūtu problēmu izpildīt šādu lēmumu. Savukārt uzņēmumam, lai kompensētu zaudējumus, ir jāmeklē jauni tirgi. 

"Tas ir ļoti vienkārši, un kārtējais gadījums, kad visi runā pareizi, bet neseko darbi un lēmumi,"  sacīja Nausēda. 

Iepriekš kompānijas vadītājs Egidijus Lazausks paziņoja, ka ideja no kompānijas portfeļa izņemt abu valstu kravas ir atbalstāma, tomēr pilnībā aiziet no šiem tirgiem vajadzētu tikai tad, ja vairs nebūtu iespējams kontrolēt sankcijām pakļauto preču ievešanu. Pagaidām esot pietiekami daudz instrumentu, prasmju un ierīču, lai to novērstu. 

Savukārt Šimonīte atgādināja, ka dzelzceļš ir komerciāls uzņēmums un no tā izvēles ir atkarīgs, ar kuriem partneriem sadarboties.  

Diskusiju rosināja žurnālistu atklājums, ka Eiropas Savienības sankcijām pakļautā Baltkrievijas minerālmēslojuma plūsma caur Lietuvu nav pilnībā apstājusies. Tiek izmantotas īpašas shēmas, lai turpinātu tranzītu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti