Ārpus Rīgas

Medijpratību mācīt Valmieras jauniešiem uzņēmusies Vidzemes augstskola

Ārpus Rīgas

Bīstamo koku Latgales ciemos un kapsētās paliek aizvien vairāk

''Bauskas Dzīves'' galvenā redaktore Anita Rozentāle par gāzes balonu maiņu pierobežā

Lietuvas pierobežā dzīvojošie gāzes balonus masveidā pērk kaimiņzemē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lietuvas pierobežā dzīvojošie Latvijas iedzīvotāji mājsaimniecībā nepieciešamos gāzes balonus masveidā pērk un maina kaimiņvalstī. To Latvijas Radio stāstīja reģionālā laikraksta "Bauskas Dzīve" galvenā redaktore Anita Rozentāle.

Pēc viņas sacītā, pētot pārtikas cenas, laikraksts atklājis, ka daudzu pierobežā esošo pagastu iedzīvotāji biežāk nekā pēc pārtikas uz Lietuvu dodas pēc sašķidrinātās gāzes baloniem.

Laikraksts "Bauskas Dzīve" izpētījis, ka kaimiņzemē gāzes balona cena, salīdzinot ar Latviju, ir krietni zemāka. Ja Bauskā, piemēram, 50 litru sarkano gāzes balonu var nopirkt par 25 eiro, tad veikalos aiz Grenctāles robežpunkta šādu balonu var iegādāties par 17 eiro. Savukārt, ja aizdodas uz Biržiem, kas ir 40 kilometru attālumā no Bauskas, tad tur 50 litru gāzes balonu var nopirkt par 15 eiro.

Apmeklējot pierobežas Gailīšu pagasta iedzīvotāju sētas, cilvēki stāstījuši, ka pēc gāzes balona uz Lietuvu brauc regulāri un pie reizes šo to nopērk arī pārtikas veikalā. Pierobežā dzīvojošajiem tā ir diezgan "masveidīga kustība" – aptaujātie iedzīvotāji no vairākiem pagastiem atzinuši, ka pēc gāzes uz Lietuvu braucot biežāk nekā pēc tur it kā lētākās pārtikas.

Tiesa, jautājums ir – cik likumīgi sprādzienbīstamos priekšmetus, par kādu uzskatāms arī gāzes balons, ir vest pāri robežai ar savu auto. Tas saskaņā ar valdības noteikumiem īsti nav atļauts, teica Rozentāle.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti