Lietuvas kompānija «Lietuvos duju tiekimas» piegādās gāzi «Latvenergo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lietuvas dabasgāzes piegādes un tirdzniecības kompānija "Lietuvos duju tiekimas" (LDT), kas ietilpst valsts enerģētikas grupā "Lietuvos energija", pārdos gāzi Latvijas valstij piederošajai energokompānijai "Latvenergo".

LDT informēja ziņu aģentūru BNS, ka šogad Latvijas tirgū pārdos 1,2 teravatstundas gāzes, iegūstot 10% tirgus. Tādējādi LDT kļūtu par otru lielāko gāzes piegādātāju Latvijā aiz "Latvijas Gāze".

Ziņu aģentūras BNS aplēses liecina, ka "Latvenergo" varētu iepirkt ap vienu teravatstundu gāzes.

LDT paziņoja, ka jau ir noslēgti līgumi ar apmēram desmit Latvijas kompānijām, kuru nosaukumi gan publiski netiek atklāti. Neoficiāla informācija, kas nonākusi BNS rīcībā, liecina, ka šo kompāniju vidū ir dažādi mazāki gāzes patērētāji un gāzes tirdzniecības uzņēmumi, tostarp Igaunijas kompānijas "Eesti Energia" meitasuzņēmums "Enefit", kas piegādā gāzi klientiem Latvijā.

Lietuvas kompānijas ģenerāldirektors Mants Mikaļūns BNS sacīja, ka pirmās gāzes piegādes Latvijā tika sāktas jau jūnijā.

"Lietuvos duju tiekimas" norādīja, ka divas sašķidrinātās dabasgāzes piegādes no ASV, kas tiks piegādātas augustā un septembrī, ir pasūtītas saistībā ar pieaugošo pieprasījumu.

Tāpat LDT jau sākusi gāzes piegādes Latvijas pazemes gāzes krātuvei Inčukalnā.

Cits "Lietuvos energija" grupas uzņēmums "Litgas" jau 2015.gadā "Latvenergo" plānoja piegādāt izmēģinājuma gāzes partiju, tomēr "Latvijas Gāze" monopola dēļ iecere neizdevās. Neveiksmīgi bija arī citi "Litgas" mēģinājumu pārdot gāzi uzņēmumiem Latvijā.

Iespējas piegādāt gāzi patērētājiem Latvijā Lietuvas uzņēmumiem radās pēc tam, kad aprīlī tika liberalizēts Latvijas gāzes tirgus. Līdz tam laikam monopolists "Latvijas Gāze" pārvaldīja arī gāzesvadu infrastruktūru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti