Lietuvas fonds nopircis Latvijas kosmētikas ražotāju «B2Y»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lietuvas aktīvu pārvaldīšanas uzņēmuma "INVL Asset Management" izveidotais privātā kapitāla ieguldījumu fonds "INVL Baltic Sea Growth Fund" iegādājies 100% Latvijas kosmētikas ražotāja SIA "B2Y" kapitāldaļu, informēja ieguldījumu pārvaldes sabiedrības pārstāvji.

Darījuma summa netiek atklāta. Līdz darījumam 61% kapitāldaļu piederēja SIA "B2Y" dibinātājai un izpilddirektorei Ritai Lagzdiņai, bet atlikušie 39% – komandītsabiedrībai "FlyCap Investment Fund I AIF". Lagzdiņa pēc darījuma turpinās vadīt "B2Y".

"Mēs plānojam "B2Y" attīstīt organiski un meklēsim konsolidācijas iespējas šajā nozarē," sacīja "INVL Baltic Sea Growth Fund" partneris Vitauts Plunksnis.

"B2Y" kļūst par piekto fonda portfeļa uzņēmumu, norādīja fonda izpildpartnere Deimante Korsakaite.

"Mēs ienākam uzņēmumā, paredzot būtisku SIA "B2Y" izaugsmi šajā nozarē.

Fonds atzīst, ka mazie uzņēmumi ir viena no galvenajām globālās ekonomikas sastāvdaļām,

un kā privāto un publisko līdzekļu pārvaldītājs cenšas atbalstīt uzņēmējdarbību un MVU izaugsmi," teica Korsakaite.

Uzņēmuma dibinātāja un izpilddirektore Lagzdiņa pauda:""B2Y" ir ievērojamas izaugsmes iespējas, un tagad mums ir spēcīgs atbalstītājs, kas palīdzēs mūsu attīstībai jaunā līmenī."

2021. gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 1,5 miljonus eiro, kas ir par 36% vairāk nekā 2020. gadā, kad tas bija 1,1 miljons eiro. "B2Y" galvenais birojs un ražotnes atrodas Rīgā, Latvijā.

"B2Y" izstrādā un ražo dabīgus ādas, mutes un matu kopšanas līdzekļus, kā arī vannas un dušas produktus. Uzņēmums izplata produktus ar zīmolu "Bio2You", kā arī ražo ar privātā zīmola līgumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti