Lietuvā maija vidū plāno atjaunot aviosatiksmi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lietuvā maija vidū varētu atjaunot starptautisko pasažieru aviosatiksmi. Pirmie iespējamie lidojumu galamērķi varētu būt Latvijas, Vācijas un Polijas galvaspilsētas. 

Premjerministrs Sauļus Skvernelis informēja, ka pirmos pasažieru reisus no Lietuvas uz ārvalstīm varētu atsākt laikā no 10. līdz 15. maijam. Tomēr aviosatiksme netiks atjaunota ar tām valstīm, kurās nav noteikti stingri ierobežojoši pasākumi vai kurās ir vīrusa masveidīgas izplatīšanās perēkļi. Savukārt satiksmes ministrs Jaroslavs Narkevičs žurnālistiem norādīja, ka pirmie reisi varētu būt uz Latviju, Vāciju, Poliju, ja šīs valstis atsāks uzņemt citu valstu pilsoņus. 

Par gatavību atsākt lidojumus jau informējusi Vācijas nacionālā aviokompānija “Lufthansa”, Latvijas nacionālā aviokompānija “airBaltic” un Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība “Wizz Air”. Tikmēr ne tik optimistiskas ir citas Eiropas lidsabiedrības, tai skaitā Skandināvijas aviokompānija SAS. Tā jau tuvākajā laikā atlaidīs līdz 5000 darbinieku, jo pieprasījums pēc aviopārvadājumiem būs zems. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti