Lietuva gatava piegādāt Ukrainai ieročus un arī gāzi no jaunā LNG termināļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lietuva gatava piegādāt Ukrainai gāzi no nesen uzbūvētā sašķidrinātās gāzes (LNG) termināļa, bet tam traucē Krievija, pauda Lietuvas vēstnieks Ukrainā Mariuss Janukonis. Tāpat viņš apliecināja, ka Lietuva gatava piegādāt Kijevai arī ieročus.

Kā ziņo Unian.net, Janukonis apliecināja Lietuvas gatavību piegādāt gāzi: „Ukraina jau izdarījusi ļoti būtisku soli enerģētikas drošībā – tas ir gan reverss, gan energoefektivitātes paaugstināšana. Mēs arī esam gatavi no savas puses palīdzēt šajā procesā. Runa ir par gāzes tranzītu caur Lietuvu no LNG termināļa, ko mēs tikko esam uzbūvējuši."

Viņš gan norādīja, ka ceļā uz to traucē noteiktas politiskās problēmas.

„Diemžēl Krievijas „Gazprom”, kas ir gāzesvada īpašnieks, pielieto politisko spiedienu uz enerģētikas vai ekonomikas projektiem,” sacīja Lietuvas pārstāvis.

Tikmēr Lenta.ru ziņo par Lietuvas valdības gatavību piegādāt ieročus Kijevai, tādējādi rādot piemēru citām Rietumvalstīm.

„Šāda politiskā griba ir, un to pauda Lietuvas augstākā vadība. Daži soļi jau ir sperti, tajā skaitā attiecībā uz ieroču piegādi Ukrainai,” sacīja Janukonis.

Ziņots, ka Lietuva savu gāzes termināli atvēra jau pērn un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite norādījusi, ka tas spēj nodrošināt 90% pieprasījuma. Arī Latvijā jau gadiem rit diskusijas par sava gāzes termināļa celtniecību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti