Panorāma

Nacionālajā teātrī pirmizrāde – "Pulkstenis ar dzeguzi"

Panorāma

Mediķi brīdina par tvana gāzi un petardēm

Lietuva gadumijā pievienosies eirozonai

Lietuva gadumijā pievienojas eirozonai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2015.gads, kura iestāšanos svinēsim jau pēc dažām stundām, īpaši nozīmīgs būs mūsu kaimiņvalstij Lietuvai.  Šī valsts gadumijā ar plašiem svētku pasākumiem pievienosies eirozonai, kļūstot par tās 19. dalībvalsti. Līdz ar to visās trijās Baltijas valstīs beidzot būs kopīga valūta.

Lietuvas eiro rotā bruņinieka Vīta attēls. „Padomju okupācijas laikā šis monētas ar bruņinieku Vīti  tika rūpīgi glabātas, šo simbolu, var teikt, līdz ar asinīm nodeva no paaudzes paaudzei, kā atgādinājumu, ka mums reiz bija neatkarīga valsts un arī kā cerību, ka kādreiz to varēsim atgūt,” izrādot muzeja ekspozīciju, stāsta Lietuvas Naudas muzeja direktors Vidmants Laurinovičs.

Naudas maku tirgotājs Igors Kutirevs savu preci cer vairāk pārdot tad, kad eiro reāli sāks lietot: „Mums Latvijā dzīvo labi paziņas un viņi saka, ka latvieši tagad vairāk lieto tādus makus, kur var sabērt vairāk metāla monētu, tāpēc mēs arī saviem pircējiem sakām, lai tādus makus iegādājas. Tie ir šāda tipa, bet ka tagad tos ļoti pirktu, tā nav. Domāju, ka cilvēki šādus maksu daudz vairāk novērtēs pēc Jaunā gada, kad eiro būs jau vairāk pabijuši visiem rokās.”

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti