«Liepājas metalurgu» vēlas iegādāties seši investori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Seši potenciālie investori izteikuši saistošos piedāvājumus iegādāties „Liepājas metalurgu” (LM), portālu lsm.lv informē uzņēmuma pārdevēju pārstāvji.

Ziņots, ka līdz šim bija palikuši 10 potenciālie investori, kam līdz ceturtdienai jeb jūlija beigām bija jāizstrādā konkrēti saistošie piedāvājumi „Liepājas metalurga” iegādē.

Atlikušo sešu investoru vidū ir uzņēmēji gan no Austrumeiropas, gan Rietumeiropas.

LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers atzīst, ka tagad iecerēta „detalizēta investoru piedāvājumu, papildu investoru nosacījumu un darījumu struktūras analīze, labākā investora izvēle, darījuma dokumentācijas sagatavošana, saskaņojumu saņemšana un darījuma noslēgšana”. „Noslēdzošajā pārdošanas procesa posmā būs nepieciešams arī saskaņot darījuma nosacījumus un struktūru starp labāko investoru un trim nodrošinātajiem kreditoriem,” turpmāko rīcības plānu ieskicē Velmers.

Ceturtdien beidzās arī pieteikumu termiņš par „Liepājas ostas LM” iegādi. Kopējais pieteikumu skaits būs zināms nākamajā nedēļā, kad tiks saņemti arī pa pastu iesūtītie piedāvājumi. Tad tiks izvēlēts labākais piedāvājums un mēneša laikā būs jāslēdz līgums par „Liepājas ostas LM” iegādi.

Ziņas par LM finanšu problēmām publiski kļuva zināmas pērn janvārī. Uzņēmuma akcionāri un toreizējie saimnieki Sergejs Zaharjins, Iļja Segals un Kirovs Lipmans sākotnēji vērsās pie valdības pēc palīdzības, taču tā atteica. Ministri uzsvēra, ka valstij nav jāiegulda līdzekļi privātā uzņēmumā, kuram turklāt ir necaurredzama finanšu kārtība un kurā investori savstarpēji strīdas, nespējot vienoties par uzņēmuma tālāku attīstību.

Jūlijā valsts atmaksāja 67,4 miljonus eiro lielo kredītu LM vietā, ko bija garantējusi Itālijas bankai „UniCredit”. Tikmēr akcionāri, kas pauda, ka aktīvi meklē investorus, uzņēmumu zaudēja un investorus neatrada. Bez darba palika vairāk nekā 1000 strādnieku.

Novembrī tiesā tika iesniegta pieteikums, kurā lūdza atzīt LM par maksātnespējīgu, un sākās jauna investora meklējumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti