«Liepājas metalurgs» piedāvā valstij kapitalizēt uzņēmuma parādus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

AS "Liepājas metalurgs" padome, valde un arodbiedrība vērsusies pie valsts augstākajām amatpersonām, lūdzot kapitalizēt uzņēmuma kredītprasību, informēja uzņēmumā.

"Liepājas metalurgs" redz Finanšu ministrijas, "Citadele banka" un "Latvenergo" kredītprasību kapitalizāciju, kas „dotu iespēju valstij tās ieguldītos līdzekļus atgūt ilgākā laika periodā nevis faktiski zaudēt, kā tas notiks akciju sabiedrības "Liepājas metalurgs" maksātnespējas gadījumā", norādīts uzņēmuma izplatītajā paziņojumā presei.

Kapitalizācijas rezultātā valsts iegūšot akciju kontroli un ietekmi "Liepājas metalurgā".

„Sajūtas ir tādas, ka „Liepājas metalurgs" tiek virzīts ne attīstību veicinošajā virzienā, bet vairāk velk uz maksātnespēju. Mēs aicinām sabiedrību, valdību akciju emisiju, kapitalizēt parādus, lai spētu nākotnē nodrošināt 1600-1800 liepājniekus ar darbu, ienākumiem, spēju uzturēt Liepājas sociālo un sporta infrastruktūru," sacīja uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis.

"Liepājas metalurgs" padome, valde un arodbiedrība ar oficiālu lūgumu vērsusies prezidenta Andra Bērziņa, Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas un premjera Valda Dombrovska.

„Dzīva nauda neparādīsies, bet nebūs tās parādsaistības. Un tad jebkurš investors var normālāk ienākt iekšā, nevis redzot tagad, kādas ir saistības, kad ir vajadzīgs 37 miljonus investoram iedot un viņam paliek ļoti liela finanšu nasta," skaidroja „Liepājas metalurgs" galvenā ekonomiste Benita Imbovica.

Ziņots, ka LM jau ilgāku laiku nenotiek darbība. Uzņēmuma vadība ir meklējusi investoru, taču nesekmīgi. Grūtības arī rada fakts, ka uzņēmuma akcionāri nespēj savā starpā vienoties par turpmāku uzņēmuma attīstību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti