«Liepājas metalurgs» informē Valsts kasi par nespēju segt kredīta pamatsummas maksājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu grūtībās nonākušais Liepājas metalurģijas uzņēmums „Liepājas metalurgs” informējis Valsts kasi, ka nespēs segt Itālijas bankā „UniCredit S.p.A.” ņemtā kredīta pamatsummas maksājumu, pastāstīja uzņēmuma pārstāve Simona Laiveniece.

Viņa sacīja, ka uzņēmumam desmit dienu pirms kredīta maksājuma bija jāinformē Valsts kase par nespēju to veikt un tas arī ir izdarīts.

Jau iepriekš Valsts kases pārvaldnieka vietnieks Jānis Pone žurnālistiem atzina, ka Valsts kasei, visticamāk, „Liepājas metalurga” vietā būs jāsedz „UniCredit S.p.A.” ņemtā kredīta pamatsummas maksājums. „Mēs, protams, varam cerēt, bet diemžēl situācija vairāk un vairāk liecina, ka tas būs jāsedz no valsts līdzekļiem. Protams, valsts ir gatava uzņemtās saistības izpildīt,” viņš sacīja un piebilda, ka pēc maksājuma veikšanas Valsts kase no „Liepājas metalurga” atprasīs minētos līdzekļus.

Valsts ir galvojusi „Liepājas metalurgam” saistības 85,6 miljonu eiro apmērā. Kredītu uzņēmuma modernizācijai "Liepājas metalurgs" ņēma „UniCredit S.p.A".

„Liepājas metalurgs” ir lielākais darba devējs Liepājā – tas nodarbina aptuveni 2300 cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē „NASDAQ OMX Riga” otrajā sarakstā, tā lielākie īpašnieki ir privātpersonas, tostarp Sergejam Zaharjinam pieder 49%, akciju, Kirovam Lipmanam – 23,27%, bet Iļjam Segalam – 21,03%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti