«Liepājas metalurgs» iesniedzis tiesiskās aizsardzības plānu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Uzņēmums "Liepājas metalurgs" iesniedzis Liepājas tiesā tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Liepājas tiesa to pieņēmusi. Šī bija pēdējā diena, kad uzņēmumam tas bija jāizdara.

Plāns, kā atgriezt dzīvību metalurģijas uzņēmumā, ir saskaņots ar visiem nodrošinātajiem un vairāk nekā 55% nenodrošinātajiem kreditoriem, ka arī ar kreditoru kluba pieaicināto finanšu konsultantu "Prudentia Advisers".

Paredzēts, ka tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna administrators būs Haralds Velmers, viņam dokumentā rakstītais būs jāīsteno dzīvē.

"Šī diena var kļūt par nozīmīgu pavērsienu vienīgā Latvijas metalurģiskā uzņēmuma tālākā liktenī, jo TAP plānā ir ne tikai atjaunot uzņēmuma ražotni, bet arī tā rentabilitāti," teikts kompānijas izplatītajā paziņojumā.

"Izprotot uzņēmuma ekonomisko nozīmi pilsētā un valstī, kā arī ņemot vērā, faktu, ka šodien "Liepājas metalurgs" ir vismodernākais un dzīvotspējīgākais uzņēmums metalurģiskā nozarē Eiropā, akciju sabiedrības vadība kopā ar kreditoru klubu, valsts institūcijām un to pārstāvjiem ir veikuši milzīgu darbu ar TAP, kura mērķis ir uzņēmuma darbības atjaunošana. Tas ir savā veidā biznesa plāns, kas detalizēti apraksta pakāpenisku akciju sabiedrības darbības atjaunošanu, kurai kopš privatizācijas bija svarīga sociālā loma pilsētā – uzņēmums bija sociālās drošības spilvens liepājniekiem," norādīja kompānijā.

"Liepājas metalurgā" atzīmēja, ka TAP apstiprināšana tiesā atvērs iespēju maksimāli ātri atjaunot ražošanu.

Jau vēstīts, ka tiesiskās aizsardzības plāns paredz "Metalurga" darbību atjaunot septembrī. Lai ietaupītu līdzekļus paredzēts samazināt administratīvos izdevumus un darbinieku skaitu, kā arī pārdot nevajadzīgos īpašumus. Labvēlīgu apstākļu nodrošināšanai tiek sagaidīts arī valsts atbalsts elektroenerģijas un gāzes cenu politikas noteikšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti