«Liepājas metalurgs» darbu varētu atsākt janvārī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Maksātnespējīgā uzņēmuma “Liepājas metalurgs” jaunie īpašnieki nu pavēstījuši, ka uzņēmums darbu varētu atsākt pēc Jaunā gada.

Decembra sākumā, parakstot dokumentus par  uzņēmuma pārņemšanu, vadība izteicās, ka daļa rūpnīcas varētu atsākt ražošanu vēl šogad.

„Tuvākais laiks, kad mēs varētu noslēgt līgumus par sagatavju piegādi, ir janvāris. Tas  jāpasaka godīgi un atklāti. Naudu tam jau esam piešķīruši,” saka „KVV Liepājas metalurgs” valdes loceklis Igors Kovaļenko.

„Mēs apspriežam jebkuru ražotāju, kas varētu ņemt no mums kvadrātveida sagataves. Vienalga, kas tie būtu - krievi, ungāri, ukraiņi. Galvenais ir sākt darbu un iedarbināt velmēšanas jaudas. Kad varētu iedarbināt elektrokausēšanas  kompleksu? Mēs to negribētu darīt ziemā.  Visticamāk, tās būs februāra beigas vai marta sākums,” norādīja Kovaļenko.

Līgumu par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi Ukrainas "KVV Group" parakstīja oktobrī. Darījuma kopējā summa ir 107 miljoni eiro, ko pircēji apņēmušies nomaksāt 10 gados. Ukrainas investori ir iemaksājuši vienu miljonu eiro drošības naudu, kā arī darījumu kontā ieskaitījuši pirmo maksājumu - 20,5 miljonus eiro.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti