«Liepājas metalurga» konsolidētie zaudējumi pirmajā ceturksnī - 10,1 miljons latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Grūtībās nonākušais Liepājas metālapstrādes uzņēmums „Liepājas metalurgs” (LM) šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 78,3 miljonu latu konsolidēto neto apgrozījumu, kas ir par 17,3% jeb 11,5 miljoniem latu vairāk nekā šajā laikā pirms gada, bet uzņēmuma zaudējumi sasniedza 10,099 miljonus latu pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina biržai „NASDAQ OMX Riga” iesniegtais uzņēmuma finanšu pārskats.

„Neto pieaugumu un zaudējumu apmēru pārskata periodā noteica sekojoši faktori - vispārēja krīzi metalurģijas nozarē gan Eiropā, gan visā pasaulē, LM apgrozāmo līdzekļu trūkums, LM pārskata periodā realizēja par 32 734 tonnām velmējumu vairāk kā šajā periodā tika saražots,” sacīts pārskatā.

Šogad pirmajā ceturksnī LM velmējumus pārdevis 66,269 miljonu latu vērtībā, kas ir par 9,5% vairāk nekā pirms gada, savukārt no sagatavju pārdošanas uzņēmums šogad ir guvis 9,678 miljonu latu apgrozījumu, kas desmitkārt pārsniedz sagatavju realizācijas apmēru pērn pirmajā ceturksnī.

LM produkciju šā gada pirmajā ceturksnī galvenokārt ir realizējis trešajās valstīs - par 50,976 miljoniem latu, kas ir par 4,5 reizēm vairāk nekā pērn šajā laikā. Eiropas Savienības valstīs produkcija pārdota par 24,321 miljonu latu, kas ir divas reizes mazāk nekā pirms gada, bet Latvijā par 3,003 miljoniem latu, kas ir par 46,8% mazāk nekā pirms gada.

2012.gada pirmajā ceturksnī LM konsolidētais apgrozījums bija 66,778 miljoni latu un peļņa 521,7 tūkstoši latu. Kopumā 2012.gadā LM koncerns strādāja ar 321,265 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 44,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet grupas zaudējumi sasniedza 7,335 miljonus latu pretēji peļņai 2011.gadā.

Jau rakstīts, ka „Liepājas metalurgs” ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijā pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ notiek ar pārtraukumiem. „Liepājas metalurgs” iepriekš paziņoja, ka plāno par 8?10% samazināt darbinieku skaitu. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt.

„Liepājas metalurgs” ir lielākais darba devējs Liepājā – tas nodarbina aptuveni 2300 cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē „NASDAQ OMX Riga” otrajā sarakstā, tā lielākie īpašnieki ir privātpersonas - Sergejs Zaharjins, Kirovs Lipmans un Iļja Segals.

LM koncernā ir stividors „Liepājas osta LM”, „Sporta klubs „Liepājas metalurgs””, „Ledus halle „Liepājas metalurgs”, būvmateriālu ražotājs „Rūķis LM”, ka arī uzņēmumu „Metalurgs un Duna”, „LM Resurss”, „Liepājas naglas” un Igaunijas kompānija „LM Ressurss”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti