«Liepājas metalurga» konsolidētie zaudējumi pērn - 10,3 miljoni latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu grūtībās nonākušā metalurģijas uzņēmuma AS „Liepājas metalurgs” konsolidētie zaudējumi pērn bija 10,3 miljoni latu, liecina biržā „NASDAQ OMX Riga” publicētais auditētais konsolidētais 2012.gada pārskats.

2011.gadā uzņēmuma konsolidētā peļņa bija 3,88 miljoni lati.

Uzņēmuma konsolidētais neto apgrozījums pērn bija 321 miljons latu, kas ir par 45% vairāk nekā 2011.gadā, kad „Liepājas metalurga” apgrozījums sasniedza 221,6 miljonus latu.

Iepriekš biržā iesniegtajā neauditētajā konsolidētajā pārskatā bija norādīts, ka „Liepājas metalurga” konsolidētais neto apgrozījums 2012.gadā bija 321,3 miljoni latu, bet uzņēmuma konsolidētie zaudējumi sasniedza 7,3 miljonus latus.

Kā teikts vadības ziņojumā, neto apgrozījuma pieaugums saistīts ar armatūras ražošanas un realizācijas pieaugumu, salīdzinot ar 2011.gadu.

Meitasuzņēmums AS „Liepājas osta LM” pērn pārkrāvusi 2,7 miljonus tonnas kravu, kas ir par 58% vairāk nekā 2011.gadā. 2012.gadā izveidotais uzņēmums SIA „LM Resurss” dibināts ar mērķi pilnveidot melno metāla lūžņu tirdzniecību, uzglabāšanu un pārstrādi. Lai attīstītu savu darbību, „LM Resurss” reģistrēja piecus meitasuzņēmumus.

Kā svarīgākie notikumi pērn norādīta tērauda ražotnes apgūšana un infrastruktūras izveide, „Liepājas osta LM” 50.piestātnes rekonstrukcijas pabeigšana ar kopējām investīcijām 1,6 miljonu latu apmērā, jauna portālceltņa iegāde un graudu termināļa otrās kārtas nodošana ekspluatācijā sadarbībā ar SIA „Dan Store”.

Lai nodrošinātu stabilitāti, SIA "Rūķis LM" un SIA „Liepājas naglas” pastiprināti pievērsa uzmanību jaunu klientu piesaistei, izmaksu optimizācijai un jaunu tirgu izpētei, teikts pārskatā.

Savukārt „Liepājas metalurga” mātesuzņēmuma neto apgrozījums 2012.gadā bija 305,2 miljoni latu, kas ir par 48,06% vairāk nekā 2011.gadā, kad apgrozījums bija 206,1 miljons latu.

Māteskompānija pērn cietusi zaudējumus 8,7 miljonu latu apmērā, bet 2011.gadā uzņēmuma peļņa bija 2,47 miljoni lati.

Kā teikts vadības ziņojumā, zaudējumi 2012.gadā saistīti ar esošo melnā metāla tirgus situāciju. Realizācijas cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinājās par 2,5%, bet ražošanas izmaksas ir palielinājušās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti