„Liepājas metalurga" darbinieku atlaišanā konstatē pārkāpumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts darba inspekcija (VDI) konstatējusi pārkāpumus uzņēmuma "Liepājas metalurgs" darbinieku atlaišanā, atsaucoties uz VDI informēja LTV raidījums „Dienas ziņas".

VDI bija vērsušies vairāki uzņēmuma darbinieki, norādot, ka paziņojumus par darba uzteikumu viņi saņēmuši vēlāk nekā attiecības pārtrauktas, piemēram, elektroniskās deklarēšanās sistēmā (EDS) uzrādās, ka darba attiecības pārtrauktas 14.novembrī, bet darbinieks paziņojumu par to saņēmis tikai novembra beigās.

Tagad VDI aicinās uzņēmuma maksātnespējas administratoru Haraldu Velmeru precizēt šo informāciju EDS. "Būtiskais šeit ir tas, ka darbiniekiem par šo laika nobīdi var pienākties atvaļinājuma nauda vai kāda cita izmaksa, jo oficiāli darba tiesiskās attiecības skaitās pārtrauktas tikai pēc tam, kad par to rakstisku paziņojumu saņēmis darbinieks," teicis VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos.

Jau ziņots, ka līdz novembra beigām no "Liepājas metalurga" bija atlaisti vairāk nekā 1400 darbinieku.

"Liepājas metalurgs" 12.novembrī pasludināts par maksātnespējīgu. Pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ uzņēmumā ir pārtraukta kopš 2013.gada pavasara.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti