Panorāma

Vēstures muzeja ikdiena bez jumta

Panorāma

Cik draudzīga ir Latvija tūristiem no Krievijas?

"Liepājas metalurga" strādnieki gatavojas mītiņam

«Liepājas metalurga» darbinieki sniedz atlūgumus un gatavojas mītiņam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Arvien vairāk uzņēmumā „Liepājas metalurgs” strādājošo iesniedz atlūgumus, un pašlaik to skaits pārsniedz divus simtus. Savukārt tie darbinieki, kas cer uz uzņēmuma glābšanu, pašlaik ir bez darba un saņem pārsimt latu mēnesī. Tāpēc pirmdien, kad paredzēta “Liepājas metalurga” akcionāru sapulce, metalurgu arodbiedrība rīkos mītiņu.

Pēc „Liepājas metalurga” arodbiedrības sniegtās informācijas, kopš šī gada aprīļa, kad rūpnīcā sākās dīkstāve, no darba aizgājuši jau 211 cilvēki. Tikai 77 no viņiem šobrīd reģistrējušies kā bezdarbnieki. Daļa atradusi darbu citur, arī ārzemēs, vēl daļa ir pensijas vecuma cilvēki.

Tie, kuri nav aizgājuši no uzņēmuma, jau vairākus mēnešus sēž mājās bez darba un par to uzņēmums viņiem uz rokas vidēji maksā 160 - 250 latus mēnesī. „Mums ir informācija, ka šobrīd strādā gan akcionāri, gan no valsts puses piesaistītās finanšu kompānijas. Visi strādā, tikai „Metalurgs” nestrādā. Mēs gribētu zināt, kad šie beigs un kad mēs varēsim strādāt,” saka „Liepājas metalurgs” arodbiedrības vadītājs Jānis Grava.

Strādnieku sapulce paredzēta pirmdien pulksten 8.30 - pusstundu pirms uzņēmuma akcionāru sapulces. Pieteikumā pašvaldībai par pasākuma rīkošanu Grava rakstījis, ka plāno aptuveni 300 cilvēku dalību un pasākumā sola brīvo mikrofonu.

“Lai cilvēki, kuri strādā, kuriem ir daudz skarbāki izteikumi mūsu akcionāriem, īpašniekiem un kuriem ir lielākas problēmas, izsakās. Lai zinātu, ko domā strādnieki,” norāda Grava.

Neviens no sazvanītajiem strādniekiem ceturtdien gan nepiekrita intervijai par situāciju rūpnīcā un gaidāmo mītiņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti