Dienas ziņas

Slēgto skolu ēku liktenis ir dažāds

Dienas ziņas

Dobeles atbrīvošanas piemineklim – 80

Liepājas lidosta uz nākotni raugās piesardzīgi

Liepājas lidosta uz nākotni raugās piesardzīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Liepājas lidostā aizvadītās nedēļas nogalē ielidoja lielākā lidmašīna kopš lidostas sertifikācijas 2016. gadā –  ''Boeing 737-800'', kas uz pilsētu nogādāja Ungārijas sieviešu futbola izlasi. Uz nākotni lidosta gan raugās piesardzīgi, jo lidsabiedrība ''airBaltic'' paziņojusi, ka regulārie pasažieru pārvadājumi starp Liepāju un Rīgu tiks pārtraukti no 2. līdz 24. oktobrim. Iemesls – zemais pasažieru skaits Covid-19 pandēmijas dēļ.

Liepājas lidosta uz nākotni raugās piesardzīgi
00:00 / 03:36
Lejuplādēt
Liepājas lidostas 2020. gada pārskats liecina, ka pirmajā ceturksnī apkalpoti 90 regulārie reisi, viens privātās aviācijas lidojums un viens čarterlidojums. Apkalpoto pasažieru skaits regulārajos reisos šā gada pirmajos divos mēnešos sasniedza 2321, kas bija par 13% vairāk nekā pērn šajā laika periodā. Savukārt, salīdzinot martu šajā un pērnajā gadā, bijis pasažieru kritums par 37%. Augustā situācija bija vēl sliktāka – pērn šajā laikā tika pārvadāti 1700 pasažieri, šogad tie bija aptuveni 600. Tas esot tiešs Covid-19 pandēmijas seku rezultāts.

 

"Šobrīd – ziemas sezonā – reiss Rīga–Liepāja tiek plānots. Ja būs kādas izmaiņas pēc 24. oktobra, mēs par to atsevišķi ziņosim.

Un mēs saredzam, ka pasažieru skaits palielināsies, kad pēc atgriešanās no ārvalstīm vairs nebūs jāievēro 10 dienu pašizolācija," atzina lidsabiedrības ''airBaltic'' pārstāve Alise Briede.

Liepājas lidostas vadītājs Agris Sprūde atklāja, ka Covid-19 licis mainīt kapitālsabiedrības plānus. Vasarā bija paredzēts palielināt reisu skaitu starp Liepāju un Rīgu līdz sešām reizēm nedēļā un nākamgad sākt skatīties regulāru tiešo lidojumu virzienā uz Skandināviju, bet tagad lidostai nākas koncentrēties tikai uz jau ierasto privāto reisu un lidmašīnu tehnisko apkalpošanu, kā arī "airBaltic" pilotu skolas nodrošināšanu.

"Tikko "airBaltic" izvērtēs šo situāciju kā labāku – vai tā ir veselības uzlabošanās Covid-19 izpratnē, vai šī noteiktā robežsliekšņa pacelšana no 16 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju uz daudz lielāku skaitu, reisi atsāksies uzreiz," klāstīja Sprūde.

Liepājas Tūrisma informācijas biroja vadītāja Inta Šoriņa saprot "airBaltic" lēmumu uz laiku apturēt regulāros lidojumus starp Liepāju un Rīgu to nerentabilitātes dēļ Covid-19 laikā, taču atzina, ka tas var ietekmēt pilsētas uzņēmējdarbību, ņemot vērā, ka kopš reisa atjaunošanas 2017. gadā ir uzlabojušies ekonomiskie un tūrisma rādītāji. Piemēram, 2016. gadā Liepājā nakšņojošo tūristu skaits bija aptuveni 87 000 cilvēku, bet pērn tie bija vairāk nekā 105 000.

''Mums ir jācer, ka pēc oktobra beigām šis lēmums tiks pieņemts pretējā virzienā un atsāksies kustība, tādējādi veicinot tranzītu uz Liepāju un no Liepājas," teica Šoriņa.

Viņa stāstīja, ka pēc tikšanās ar Liepājas tūrisma uzņēmējiem varēja secināt – vasara tūrisma ziņā esot bijusi ienesīgākā pēdējo piecu gadu laikā, taču nav zināms, kādi šie rādītāji būs ziemā, ņemot vērā Covid-19 situāciju un jau ierasto tūristu skaita kritumu gada pēdējos mēnešos. To centīsies stabilizēt, pilsētā rīkojot kultūras un sporta pasākumus.

Arī Liepājas lidostā cer uz sportistu pieplūdumu pilsētai, ņemot vērā, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, viņi, ierodoties Latvijā no valstīm, uz kurām attiecināta pašizolācijas prasība, drīkstēs to neievērot, ja būs veikti divi Covid-19 testi un tie būs negatīvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti