Liepājas lidosta piedzīvo pēdējos gados vērienīgāko rekonstrukciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas lidostā pašlaik notiek aktīvi rekonstrukcijas darbi. Lidojumiem atjaunoto skrejceļu un citu infrastruktūru varētu sākt izmantot 2016.gadā, bet līdz tam lidosta vēl jāsertificē atbilstoši Eiropas Savienības prasībām.

Uzņēmuma "Aviosabiedrības Liepāja" valdes loceklis Agris Sprūde stāsta, ka padomju laikos satiksme Liepājas lidostā bija visai iespaidīga - lidlauks izmantots gan militāriem, gan civiliem mērķiem. "Lidoja uz Maskavu, Minsku, Kijevu. Šeit tiešām bija aktīva darbība," saka Sprūde.

Liepājas lidosta atdzima 2007.gadā un 2009. gadā, kad sākās nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" lidojumi uz Rīgu, Kopenhāgenu un Hamburgu. Pēc tam krievu aviokompānija lidoja arī no Liepājas uz Maskavu.

"Lidlauks visā šajā laikā tādu nopietnu rekonstrukciju nebija piedzīvojis. Vēlāk sākās nedienas ar "airBaltic" un notika izmaiņas politiskajā situācijā, tad šie reisi tika pārtraukti. Tagad lidlauks ir sagaidījis rekonstrukciju," stāsta Sprūde.

Pašlaik notiek vērienīgi rekonstrukcijas darbi tieši uz lidostas aptuveni divus kilometrus garā un 40 metrus platā skrejceļa. Tā plaisu vietas ir apstrādātas ar ģeorežģi.

"Pēc tam lies virsū izlīdzinošo kārtu, uzklās marķējumu un skrejceļš jau izskatīsies pēc skrejceļa," paveiktos un vēl plānotos darbus ieskicē uzņēmuma valdes loceklis.

Rekonstrukcijas laikā plānots izveidot lielāku manevrēšanas ceļu. Tāpat paredzēts atrisināt problēmas ar lidmašīnu nosēšanos sliktos laika apstākļos, teica Sprūde.

Ikdienā infrastruktūra būs paredzēta lidmašīnām, kurās var uzņemt līdz simt pasažieru.

Speciāli lidostas vajadzībām no Polijas ražotāja pasūtītas arī aviācijas glābšanas un ugunsdzēšanas automašīnas, kas izmaksās vairāk nekā 1,5 miljonus eiro. Tās būs pirmās šādas automašīnas Baltijas valstīs.

Vērienīgie rekonstrukcijas darbi varētu noslēgties šajā vasarā, taču tad sāksies lidostas sertificēšanas process, kā arī sarunas ar "airBaltic" par regulāriem lidojumiem. Lidostu praktiski varētu sākt izmantot 2016.gadā.

Kopējās būvniecības izmaksas pārsniedz septiņus miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti