Dienas ziņas

Vīnogu selekcionāram P.Sukatniekam – 100

Dienas ziņas

LLU sāk reģistrēt studijām klausītāja statusā

Liepājā ražos krabju nūjiņas

Liepājā ražos krabju nūjiņas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau septembra sākumā viens no Latvijas lielākajiem zivrūpniecības uzņēmumiem „Kolumbija Ltd” Liepājā plāno sākt krabju nūjiņu ražotnes būvniecību. 

Gan vietējā, gan ārvalstu tirgū uzņēmums jau piedāvā zivju konservus un svaigas zivis. Paplašinot produkcijas klāstu un apgūstot jaunus tirgus, uzņēmums cer izvairīties no sankciju ietekmes uz uzņēmējdarbību.

Uzņēmums "Kolumbija Ltd." pērn strādāja ar 1,184 miljonu eiro apgrozījumu un 7,2 tūkstošu eiro lielu peļņu. Izdevīga izrādījusies pērn šeit atklātā Baltijas valstīs lielākā slēgtā tipa zivju audzētava. Svaigas zivis tiek realizētas „Rimi” veikalu tīklā, pārdotas Latvijas ēdināšanas uzņēmumiem, kā arī pārstrādātas konservos, no kuriem lielākā daļa tiek eksportēta uz 13 bijušajām padomju  republikām.

Politiskā situācija uzņēmuma vadībai šobrīd radot bažas, tāpēc pastiprināti tiek strādāts un ieguldīta nauda arī ar citu tirgu apguvē un jaunu produktu izveidē. Šogad sadarbībā ar Kaļiņingradas partneriem šeit sāks būvēt krabju nūjiņu ražotni.

Latvijā šādu produktu neražo. Krievijā arī tas ir deficīts. Ar realizāciju nodarbosies mani Kaļingradas partneri, es meklēšu noieta vietas Eiropā,” perspektīvu ieskicē uzņēmuma “Kolumbija Ltd.” līdzīpašnieks Igors Krupņiks.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldnieks Guntars Krieviņš: “Var priecāties, ka viņš spēj piesaistīt finansējumu no citurienes. Pārliecināt par projektu. Tā būs prece  gan vietējam tirgum, gan eksportam”

Krievijas noteiktā embargo sekas ļoti asi izjūt piensaimniecības nozare, bet arī zivrūpniecībā strādājošajiem šobrīd ir problēmas ar Krievijas tirgu. Uzņēmuma “Kolumbija Ltd.” vadība cer, ka embargo sarakstā netiks iekļautas šprotes, jo tas būtu smags trieciens visai valstij. Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs jau izteicies, ka tādā gadījumā Latvija ciestu 38 miljonus eiro lielus zaudējumus, tad arī darbu zaudētu tūkstošiem strādājošo.

“Biznesmenis, pieņemot lēmumu, riskē ar savu naudu, bet, kad politiķi, pieņem lēmumu, viņi riskē ar citu cilvēku dzīvi. Jābūt atbildībai. Es ceru, ka nākamgad liela daļa šo problēmu būs atrisinātas,” saka Krupņiks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti