Liepājā pašvaldība darbu vasarā nodrošina 400 skolēniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šogad darbam vasarā Liepājā pieteikušies vairāk skolēnu nekā pagājušā gadā. No vairāk nekā 700 gribētājiem pašvaldība darbu nodrošina 400 skolēniem. Ar pašvaldības finansiālu atbalstu algotu darbu vasarā strādās 300 skolēni vecumā no 13 līdz 14 gadiem un 100 jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem.

Liepāja pašvaldība darbu vasarā nodrošina 400 skolēniem
00:00 / 05:00
Lejuplādēt

Latvijas Radio uzrunāja jauniešus, kuri strādā netālu no pilsētas robežas. Viņiem mugurā atstarojošas vestes, rokās zilas krāsas maisi. Darbs brīvā dabā neesot grūts, traucējot vienīgi lielais karstums, stāsta jaunieši.

Enija no Liepājas Raiņa 6. vidusskolas vasarā strādā jau trešo gadu. Šo gadu laikā gan ravētas puķu dobes, gan darīti citi darbi. „Gājām cauri mežam, vācām gružus, iznesām žagarus. Cilvēki piemēslo, nedomā, ko dara. Var atrast kažokus, pudeles, benzīnu izlējām ārā. Visādas lietas. Daudz maisus pielasījām,” stāsta Enija.

Liepājas pašvaldības aģentūras „Nodarbinātības projekti” direktora pienākumu izpildītājs Vairis Šalms stāsta, ka teritoriju, kur jaunieši strādā, pirms tam jau kopuši pieaugušie. „Te bija ļoti aizaudzis ar krūmiem, centīsimies iekopt. Iztīrīja krūmus, un parādās jau bērzu birztaliņa, lai ir skaisti, kad iebrauc pilsētā. Krūmus izzāģēja brigāde ar trimmeriem, bet bērni palīdz savākt zarus un sadzīves atkritumus. Arī pludmalē strādā bērni. Kā zināms, cilvēki nomet maisiņus, plastmasas izstrādājumus, nesavāc aiz sevis. Bērni strādā,” stāsta Šalms.

Skolēni strādā arī bibliotēkās un Liepājas muzejā. Muzejā laipni sagaida vairākas meitenes. Otrajā darba dienā jau bijusi lielāka skaidrība par darāmajiem darbiem, stāsta Marita Riekstiņa no Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskolas. „Ir cilvēki vairākos stāvos. Mēs skaitāmies muzeja uzraugi. Pirmās divas dienas bija kā bija, uztraukums, tagad jau zinu, kas jādara. Ja ienākušais ir apjucis, tad mums jāparāda, kur ir kase utt. Tagad muzejā daudz kas ir par brīvu,” stāsta skolniece.

Par paveikto darbu skolēns saņem atalgojumu atbilstoši valstī noteiktās minimālās darba algas apmēram. Kāds nolēmis pirkt drēbes, cits – apavus, katram savi plāni, kā likt lietā nopelnīto.

Liepājas pašvaldības aģentūras „Nodarbinātības projekti” direktora pienākumu izpildītājs Vairis Šalms stāsta, kādas izmaiņas notikušas šogad saistībā ar skolēnu nodarbinātību vasarā: „13 -14 gadus veco bērnu darbs tiek finansēts pilnībā no pašvaldības. Papildus 50 bērnu nodarbināšanai piešķirti papildu 3700 eiro.

Tagad esam ieviesuši, ka pirmajā dienā bērnus vedam uz ekskursijām Liepājas Valsts tehnikumā un Jūrniecības koledžā, lai bērni zina, kur var iegūt profesijas.”

Kopumā programmas īstenošanai, lai ar darbu vasarā nodrošinātu 400 skolēnus, pašvaldība plānojusi piešķirt budžeta līdzekļus 76 689 eiro apmērā, savukārt Nodarbinātības valsts aģentūra – 25 800 eiro. Projektu „Skolēnu nodarbinātība vasarā” Liepājas pašvaldība īsteno kopš 2000. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti