Liepāja par 18 miljoniem palielina budžetu: labos ielas, stiprinās jūras krastu un pirks datorus skolēniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar domes vienprātīgu atbalstu ceturtdien apstiprināti Liepājas pilsētas pašvaldības budžeta grozījumi 18,4 miljonu eiro apmērā. Tādējādi kopējais pašvaldības gada budžets izaugs līdz 118 miljoniem eiro.

Izmaiņas budžetā bija nepieciešamas, jo precīzi noteikts budžeta atlikums no pērnā gada un noteikti šā gada darbi. Par budžetā iekļauto naudu varēs vasarā nodarbināt skolēnus, sakārtot iekšpagalmus, izbūvēt ielu apgaismojumu, algot personālu un pirkt interjera priekšmetus jaunajam Hoijeres kundzes interjera muzejam.

Liepājas domes pārstāve Zita Lazdāne informēja, ka iecerēts, piemēram, stiprināt stāvkrastu gar jūru, tāpat plānots izveidot arī bērnudārzu, liela finansējuma daļa būs atvēlēta arī grants ielu asfaltēšanai.  

Zita Lazdāne: Par Liepājas budžetu
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

Plānoti arī nozīmīgi remontdarbi vairākās sociālajās dzīvojamās mājās un arī izglītības iestādēs, kur paredzēti ne tikai labiekārtošanas darbi, bet arī aptuveni 35 000 eiro atvēlēs portatīvo datoru iegādei skolēniem.

Aģentūra LETA vēstīja, ka Liepājas 2021.gada pamatbudžeta izdevumi kopā ar finansēšanas daļu tiek plānoti 99 709 361 eiro apmērā, tai skaitā valsts budžets - 24 217 101 eiro, pašvaldības pamatbudžets - 68 865 409 eiro, maksas pakalpojumi un citi pašu ieņēmumi 6 626 851 eiro.

Izdevumi tiks nodrošināti no plānotajiem ieņēmumiem 88 381 128 eiro apmērā, līdzekļu atlikuma uz gada sākumu - 5 814 972 eiro un 5 513 261 eiro no kredītresursu piesaistes. Budžeta ieņēmumi veidojas no nodokļu, nenodokļu un budžeta iestāžu ieņēmumiem, transfertiem ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansētajiem projektiem (pasākumiem) un mērķdotācijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti