Dienas ziņas

Siguldas novadā godina dižģimenes

Dienas ziņas

Ar muzikālu mistēriju godina K.Mīlenbahu

Paaugstina tarifu sabiedriskajā transportā

Liepājā paaugstina biļešu cenas sabiedriskajā transportā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 1.jūnija arī Liepājā palielināta braukšanas maksa sabiedriskajā transportā. Tarifu celšanas pamatojumā minēts elektroenerģijas cenu pieaugums, minimālās algas paaugstinājums un citi faktori. Taču pilsētā atkal palielinās bezdarbnieku rindas ar atlaistajiem metalurgiem.

Liepājā atšķirībā no citām Latvijas pilsētām kopš 2011.gada cenas sabiedriskajā transportā nav cēlušās. Pēdējo gadu laikā Liepājas sabiedriskā transporta sistēmā ir veiktas būtiskas izmaiņas. Ir ieviestas vienotas biļetes tramvajos un autobusos, iegādāti jauni lielie un mazie autobusi, pagarināta tramvaja līnija, kā rezultātā biļešu cenu paaugstinājums, kā ziņo pašvaldības aģentūra "Liepājas sabiedriskais transports", ir bijis neizbēgams. “Budžets ir tik cik tas ir, ja mēs kādā izdevumu postenī palielinam izdevumus, tas nozīmē, ka mums ir citam jāatņem. Diemžēl, vajadzības ir vairāk nekā ienākumu un tādēļ šos izdevumus mēs pārliekam uz pasažieru pleciem,” pastāstīja Liepājas domes finanšu pārvaldes vadītājs Ronalds Fricbergs.

Sākot ar pirmdienu, 1.jūniju, braukšanas maksa vienam braucienam iepriekšpārdošanā ir 0,70 eiro, bet, pērkot pie transporta vadītāja, - 0,80 eiro.

Savukārt, abonementa biļešu maksa, līdzīgi kā līdz šim, tiek noteikta atšķirīgi, atkarībā no izvēlētā transporta veida, kā arī izmantošanas biežuma, kopumā mēnešbiļešu cenām pieaugot par vairāk kā 50% procentiem.

Lielākā daļa aptaujāto liepājnieku atzīst, ka cenu pieaugums viņu ikdienas pārvietošanos paradumus tomēr neietekmes. “Viss paliek dārgāks, ne tikai sabiedriskais transports.es domāju tik cik būs nepieciešams, tik arī braukšu,” pavēstīja liepājniece Daina.

“Es domāju tas daudz ko nemainīs. Tāpat izmantos transportu, jo cilvēkiem vajag pārvietoties - kā savādāk,“ uzskata liepājnieks Rihards.

“Rīgā jau bija novērojams diezgan liels biļešu cenu pieaugums, tā kā es domāju tas ir likumsakarīgi, kad arī Liepājā pacēla šīs te cenas,” piebilda liepājniece Zanda.

“Man liekas, ka cilvēki ir diezgan elastīgi un pierod tāpat kā pierada Rīgā. Liekas ka pieradīs arī Liepājā un nav jau tik trakas tās cenas kā Rīgā,” turpina liepājniece Ingrīda.

Braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā turpmāk būs tiesības saņemt vairākām atsevišķām iedzīvotāju grupām, tostarp trūcīgo ģimeņu bērniem, kuri mācās klātienē vispārējās izglītības iestādēs, kā arī veciem cilvēkiem, kuri sasnieguši 80 gadu vecumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti