Eiro fokusā

Attālināts darbs un tirdzniecība internetā: uzņēmumi var apgūt jaunas zināšanas

Eiro fokusā

Eksperti kritizē piedāvātās izmaiņas nodokļu politikā

Liepājā turpina attīstīties Dūņu ielas industriālā teritorija

Liepājā dūksnājs pārtop mūsdienīgā rūpniecības teritorijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdzās bijušā "Liepājas metalurga" teritorijai turpina attīstīties Dūņu ielas industriālā teritorija, kur šobrīd jau pilnīgi jaunā ražotnē strādā uzņēmums "Lesjofors Springs LV". Uzņēmumu grupa "Lesjofors" ir vadošais atsperu ražotājs pasaulē, kas Liepājā strādā 17 gadus. Industriālajā teritorijā netālu no ''Metalurga'' savu ražošanu plāno izvērst arī viens no vadošajiem Liepājas uzņēmumiem kompānija "UPB".

Atsperu ražotājs savu darbību Liepājā uzsāka 2003. gadā. Laikam ejot, ražotnes telpas Liepājas biznesa centrā kļuva par šauru un tika izvērtētas iespējas būvēt jaunu ražotni. 

Attēlā Ingars Jaunzems
Attēlā Ingars Jaunzems

Liepājas iespējas, ņemot vērā atrašanās vietu, ostas pieejamību un citus aspektus, ļauj ātri saražot produkciju un to nogādāt līdz pasūtītājam, skaidroja "Lesjofors Springs LV" valdes loceklis Ingars Jaunzems, uzsverot, ka Liepāja sāk veidoties par vienu no loģistikas centriem Eiropā. Tam piemērs ir ražotnes attīstība Dūņu ielā, kur pilnīgi no jauna uzbūvēta moderna ražotne.

"Tā mēs esam attīstījušies un izauguši pa tiem 17 gadiem. (..) No tās savas īrētās telpas esam tikuši pie savas ēkas, kur paši varam būt saimnieki un paši attīstīt savu ražošanu. Maksimāli automatizējam visus procesus, cik tik vien varam. Mēģinām būt efektīvāki un efektīvāki ar katru gadu, katru gadu pieaug mūsu apgrozījuma rādītāji.

Cilvēku skaits vidēji paliek tas pats. Līdz ar to tas produkts tiek saražots efektīvāk, esošie cilvēki pārkvalificējas, viņi dara vairāk darbu, jo viņi spēj to un citu mašīnu pievaktēt," klāstīja Jaunzems.

Aizmirstībā esoša teritorija, kas atrodas tieši blakus bijušam pilsētas rūpniecības stūrakmenim uzņēmumam "Liepājas metalurgs", tagad strauji attīstās.

Attēlā "Lesjofors" ražotne
Attēlā "Lesjofors" ražotne

"Ielas nosaukums "Dūņas" vai Dūņu iela jau liecina par to, kāda tā teritorija bijusi iepriekš. (..) Šodien mēs redzam reālus augļus – tā ir kompānija "Lesjofors", kas nodarbina vairāk nekā 150 Liepājas pilsētas un novada ļaudis un kas šeit attīsta ražošanu, un veido, manuprāt, arī tādu paraugu, kādam nākotnē būtu jāizskatās zaļākam industriālam parkam Liepājā," teica Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš (Liepājas partija)

Zaļam, ar to domājot arī atrašanos vietu netālu no Liepājas ezera, kur, piesaistot Eiropas Savienības (ES) finansējumu, plānots sakārtot un no piesārņojuma attīrīt "Liepājas metalurga" teritoriju, kur jau sāk parādīties pirmās ražotnes un teritorijas nomnieki.

"Mēs par to esam daudz diskutējuši gan ar Ekonomikas, gan ar Finanšu ministriju. Un mēs ticam un ceram, ka "Metalurga" atdzimšanas projekts varētu būt viens no tiem projektiem, kas varētu tikt finansēts no ES fondiem.

Jebkura rūpniecība, kas ir bijusi smagā metalurģija un kas ir sasaistīta ar piesārņojumu – naftas produktu vai cita veida piesārņojumu... Lai uzsāktu nākamo fāzi, ir nepieciešams attīrīšanas process," skaidroja pašvaldības pārstāvis.

Runājot par industriālās teritorijas attīstību, nākamais uzņēmums, kas atradīsies Dūņu ielā un paplašinās savu darbību, ir kompānija "UPB", teica Liepājas SEZ pārvaldnieks Jānis Lapiņš.

Abiem "Lesjofors" Liepājas uzņēmumiem kopā apgrozījums gadā sasniedz deviņus miljonus eiro. Tiek attīstīti jauni produkti, kas ir unikāli arī pašai "Lesjofors" grupai, un tas Liepāju padara par vietu, kur tiek saražoti arī produkti ar augstu pievienoto vērtību.

Industriālā teritorija 2020. gadā
Industriālā teritorija 2020. gadā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti