Dienas ziņas

Valdim Bušam veltīts mākslas plenērs

Dienas ziņas

Jaunjelgavā vāc ziedojumus pieminekļa izveidei

Liepājā darbu sāk vienīgā hibrīddrukas iekārta Baltijā

Liepājā darbu sāk vienīgā hibrīddrukas iekārta Baltijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Viens no Latvijā vadošajiem uzlīmju un etiķešu ražotājiem AS “Liepājas papīrs” šodien atklāja Baltijas valstīs pirmo hibrīddrukas iekārtu. Tā apvieno fleksogrāfijas un digitālās drukas plašās iespējas, tādējādi veidojot pilnīgi unikālus tekstūras efektus. Lai gan jaunā iekārta salīdzinājumā ar citām daudz īsākā laikā spēj saražot lielākus apjomus, darbiniekus tā tomēr neaizstās.

Būtiskākās jaunās iekārtas priekšrocības, strādājot ar visdažādāko veidu pašlīmējošo materiālu apdruku, ir iespēja sasniegt niansētākus toņus, pateicoties paplašinātājam krāsu modelim, kuram, lai iegūtu plašāku gammu, pievienota oranžā un violetā krāsa. Uz iekārtas var realizēt folija aukstspiedes projektus, veikt darbu laminēšanu un iegūt sietspiedei līdzvērtīgu krāsas uznesumu, tādējādi rodot iespēju veidot pilnīgi unikālus tekstūras efektus.

“Ar šo iekārtu mēs arī drukāsim uzlīmes, bet ir divas specifikas. Viena ir fleksogrāfija jeb fleksodruka, un otra ir digitāldruka,  un šajā iekārtā mēs saliekam abas divas kopā. Ko tas mums dos? Tas mums ļaus daudz īsākā laikā nodrukāt uzlīmes," norādīja AS "Liepājas papīrs" vadītājs Normunds Jansons.

“Latvijā nav daudz šāda tipa uzņēmumi, kas tieši ar uzlīmēm nodarbojas. Nopietni spēlētāji ir kādi 4-5. “Liepājas papīrs” ir starp vadošajiem. Poligrāfija ir viena no tām nozarēm, kas ir ārkārtīgi augstā līmenī attīstīta šobrīd Latvijā. Par to liecina fakts, ka mēs aptuveni 80% no saražotās produkcijas šobrīd eksportējam," akcentēja Latvijas poligrāfijas uzņēmumu asociācijas izpilddirektore Ieva Bečere.

Hibrīddrukas iekārta spēs daudz īsākā laikā saražot lielāku produkcijas daudzumu, un tā atvieglos arī darbinieku ikdienu. Tomēr, lai jaunā tehnika varētu sākt strādāt, bija nepieciešama nopietna darbinieku apmācība.

“Apmācība ir vajadzīga ļoti nopietna, kuru mēs arī esam veikuši. Tas ir noticis vairāku nedēļu garumā. Mācījuši mūs ir ārzemju speciālisti, kuri speciāli braukuši no Anglijas mācīt mūsu darbiniekus. Sākot šo lietu, mēs izskatījām vairākas iespējas un tomēr nonācām pie secinājuma, ka vislabāk būtu pārspecializēt mūsu esošos darbiniekus, jo tādā veidā mēs dodam iespēju mūsu pašu darbiniekiem attīstīties," norādīja AS "Liepājas papīrs" tehniskais direktors Ilmārs Ozoliņš-Ozols.

Jaunā iekārta izmaksāja aptuveni 1 miljonu eiro. Ar saražoto produkciju plānots nākotnē iekarot lielākus eksporta tirgus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti