Dienas ziņas

Iekšlietu ministrs noliedz policijas neizdarību 9. maijā

Dienas ziņas

Atklāj neskartu zemgaļu laika kultūrslāni

Ceļ jaunu higiēnas preču ražotni

Liepāja ceļ jaunu higiēnas preču ražotni ar 65 jaunām darbavietām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Liepājas uzņēmums “iCotton” bankā aizņēmies 6,58 miljonus eiro biznesa attīstībai. Šovasar plāno pieņemt darbā vismaz 65 cilvēkus. Pašvaldībā informē – lai gan aptuveni 125 pilsētas uzņēmumi prasījuši dīkstāves pabalstu un daudziem samazinājies apgrozījums, tomēr savas ražotnes šobrīd attīsta vairāki uzņēmēji

Liepājas uzņēmums “iCotton” pašlaik  ražo neausto kokvilnas audumu un sejas tīrīšanai paredzētus vates diskus, 95% no savas produkcijas eksportējot uz Ķīnu, Itāliju, Krieviju, Lielbritāniju un daudzām citām valstīm. Jau pirms pāris gadiem uzņēmums saskāries ar faktu, ka pieprasījums pēc tā precēm pārsniedz saražotā apjomus, tāpēc izlemts ņemt aizņēmumu rūpnīcas paplašināšanai.

“Mums divu gadu laikā par 40% palielinājies apgrozījums. Līdz ar to banka mums uzticējās, piešķīra kredītu, domājot, ka turpināsim tāpat augt. Apgrozījums, ko plānojam sasniegt, atverot jauno ražotni, ir 80% klāt. 2019. gadā mums bija 25 miljoni vidējais gada apgrozījums, un tādu plānojam arī šogad,” stāsta “iCotton” personāla vadītāja Sabīne Gūtmane.

Pašlaik uzņēmumā nodarbināti 115 cilvēki, kuri maiņās strādā 24 stundu režīmā.

Pandēmijas laikā darbs turpināts ar pilnu jaudu, jo uzņēmums laikus izveidojis izejmateriāla rezerves, lai to neietekmē piegādes kavēšanās.

Un arī preču noieta tirgus neesot mainījies.

Blakus jau esošajai rūpnīcai top 1200 kvadrātmetrus plaša ražotne, kur šoruden sāks ražot sieviešu higiēnas preces un kokvilnas audumu, ko citas rūpnīcas izmanto sejas masku un antibakteriālo salvešu ražošanā.

Liepājas uzņēmuma “iCotton” topošā ražotne, 2020.gada maijs
Liepājas uzņēmuma “iCotton” topošā ražotne, 2020.gada maijs

Šeit darbs būs vismaz 65 cilvēkiem. “Būs gan mehāniķi nepieciešami, gan operatori pie līnijām un pakotāji, kas iepakos saražoto produkciju,” stāsta Gūtmane.

Ņemot vērā, ka Liepājā pašlaik ir gandrīz 2900 bezdarbnieku, jaunu darba vietu izveide ir pozitīva ziņa. Liepājas domē informē, ka pandēmijas laikā bezdarbnieku rindas papildinājuši aptuveni 660 cilvēki un 125 uzņēmumi prasījuši dīkstāves pabalstu. Visvairāk pašreizējā situācija ietekmējusi tūrisma, izklaides un skaistumkopšanas jomā strādājošos, arī daļai ražotāju krities apgrozījums.

“Piegāde kavējas, līdz ar to apjomi krītas, bet darbība turpinās. Ir arī tādi, kuri nejūt krīzi,” zina stāstīt Liepājas domes Attīstības pārvaldes Ekonomikas nodaļas vadītājs Arnis Vītols.

Krīze mazāk ietekmējusi dažādās jomās strādājošos. Jaunu rūpnīcu pašlaik Karostā ceļ ūdenslīdēju masku ražotāji, bijušajā “Liepājas metalurga” teritorijā būvē jaunu ražotni konveijeru lentu ražošanai, un nupat pabeigta jaunā atsperu ražotnes ēka. Līdz ar to, izmantojot ārvalstu investīciju piesaisti vai banku aizņēmumus, rūpniecības attīstība Liepājā nav apstājusies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti