Eiro fokusā

Latgales SEZ kļūs uzņēmējiem atvērtāka

Eiro fokusā

Eiro fokusā: Itālija valsts parāds turpina pieaugt

Uzņēmums "Liepājas papīrs" iegādājas jaunas iekārtas un paplašina ražošanas iespējas

Liepājā atklāj pirmo hibrīddrukas iekārtu Baltijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Uzņēmums „Liepājas papīrs” spēris platāku soli, ieviešot mūsdienīgas tehnoloģijas, kas ļauj strādāt ātrāk, kvalitatīvāk un taupot resursus. Liepājā atklāta pirmā hibrīddrukas iekārta Baltijā. Jaunā iekārta ļaus nodrošināt pieprasījumu un klientu vēlmes pēc jauniem produktiem mazas un vidējas tirāžas drukas darbiem.  

Uzņēmums „Liepājas papīrs” ir viens no vadošajiem savas nozares spēlētājiem Baltijā, kas strādā ar dažāda mēroga klientiem, kam nepieciešamas arī dažādas uzlīmes, kas tagad tiks drukātas ar ļoti modernu iekārtu, par hibrīddrukas iekārtas nepieciešamību stāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Normunds Jansons.

„Tas ir jaunums ne tikai mums, bet visā Baltijā. Iekārta sastāv no divām daļām, katra kompānija ražo savu, bet kopā veidojas viena hibrīddrukas iekārta,” sacīja Jansons.

Ieguvēji būs visi iesaistītie, sprieda Jansons. 

“Paredzēta vidēji un vidēji mazai drukai. Ja līdz šim mums astoņu krāsu darbs bija jāpieregulē divas stundas, tad šobrīd izdarīsim daudz ātrāk – stundas laikā. Samazināsies elektrības patēriņš. Iegūsim mēs, un klienti varēs iegūt labākas cenas, drukājot šajās tirāžās,” stāstīja Jansons.

Klientu loks uzņēmumam ir ļoti plašs ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. Tie ir uzņēmēji, kuri ražo saldumus, konservus un daudzas citas lietas. Visiem šiem produktiem nepieciešamas vizuāli pievilcīgas un informatīvas uzlīmes. 

"Vidēji mēnesī tās ir 150 – 200 kompānijas, kam ražojam uzlīmes. Tie ir sadzīves ķīmijas, pārtikas, alkohola, saldumi u.c. ražotāji,” atklāja Jansons.  

Liepājas domes priekšsēdētājs un bijušais uzņēmuma vadītājs Jānis Vilnīts uzsvēra, ka AS “Liepājas papīrs” ir uzņēmums ar ilgu vēsturi, kurš vienmēr “ir spējis pielāgoties pasaules prasībām, tehnoloģijām un zināšanām”.

Iespiedmašīnas  operators Gints Meļķis ir gandarīts par iespēju strādāt ar jauno iekārtu. Uzņēmumā vīrietis strādā jau piecpadsmit gadus.

„Šis ir pamatīgs pussolis uz priekšu attīstībā. Ar digitālo druku var panākt ļoti augstu kvalitāti,” sacīja Meļķis.

Uzņēmuma „Liepājas papīrs” apgrozījums gadā pārsniedz 6 miljonus eiro. Gada laikā uzņēmums apstrādā vairākus miljonus kvadrātmetru gatavā materiāla.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti