Lielveikalos pircēji cenu sarukumu pienam un dārzeņiem vēl nemana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas sankciju iespaidā sagaidāmā piena produktu un dārzeņu cenu samazināšanās pagaidām vēl nav spilgti pamanāma lielveikalu plauktos, liecina patērētāju novērojumi. Tomēr tirgotāju un ražotāju teiktais ļauj secināt, ka tā varētu būt jau tuvāko dienu laikā.

Par gaidāmo pārtikas produktu cenu kritumu Krievijas sankciju iespaidā vairāki piena ražotāji un dārzeņu audzētāji paziņoja jau pirms nedēļas. Tomēr Latvijas Radio uzrunātie iedzīvotāji norāda, ka pagaidām nekādas būtiskas izmaiņas nav novērojuši. Savukārt kāda iedzīvotāja novērojusi Lietuvas produktu apjoma pieaugumu kopš sankciju ieviešanas. Tomēr vairāki iedzīvotāji vienlaikus arī atzīst, ka vēl arī paši nav sākuši īpaši rūpīgi sekot produktu cenu izmaiņām un izcelsmei.

Tirgotāji savukārt sola, ka, ņemot vērā sankcijas, samazinās gan cenas, gan arī centīsies palīdzēt ražotājiem realizēt Krievijai domātos produktus. „Kas attiecas uz cenu samazināšanu, ko saņemam no saviem piegādātājiem, tad, protams, proporcionālā apjomā preces cena tiks samazināta arī veikalu plauktos. Pašlaik esam pārrunu procesā ar vairākiem saviem piegādātājiem,” sola veikalu tīkla „Maxima” Latvija pārstāvis Jānis Beseris.

Papildus tam tirgotāji ir noskaņoti arī veicināt sankcijās skarto Latvijā ražoto produktu patēriņu, atvēlot tiem atsevišķus stendus. „Pēc savas iniciatīvas esam pašlaik izstrādājuši un tuvākajā laikā izvietosim arī veikalos īpašu noformējumu mūsu pašmāju piena produktiem. Arī pie dārzeņu stendiem un gaļas izstrādājumiem gan veikalos, gan reklāmas izdevumos, lai pievērstu pircēju uzmanību un veicinātu atsaucību tieši Latvijas produktiem,” stāsta Beseris.

Savukārt dārzeņu audzētāji atzīst, ka Krievijas sankciju sekas jau izjūt. Kooperatīvās sabiedrības "Mūsmāju dārzeņi" valdes priekšsēdētāja Edīte Strazdiņa norāda, ka saistībā ar dārzeņu pieplūdumu no Polijas jau ir samazinājušās cenas arī Latvijā. Dārzeņu audzētāja norāda, ka kopš pērnā gada dārzeņu cenas ir samazinājušās par 30 – 50%, kas ražotājiem ir ļoti slikta ziņa.

Iepriekš par lēmumu samazināt cenas līdz pat 30% paziņoja viens no lielākajiem pašmāju piena produktu ražotājiem „Food Union”, un līdzīgus plānus apsver arī citi ražotāji. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti