Lielbritānijas pasta klienti hakeru uzbrukuma dēļ nevar nosūtīt sūtījumus uz ārvalstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lielbritānijas Karaliskā pasta datorsistēmām ir noticis kiberuzbrukums, kura dēļ jau vairākas dienas nevar nosūtīt paciņas un vēstules uz ārvalstīm.

Britu pasts savā oficiālajā paziņojumā klientiem ir skaidrojis, ka sūtījumu kavēšanos ir izraisījis "kiberincidents", bet sīkāki paskaidrojumi nav sniegti.

Britu pasts savā paziņojumā ir ļoti skops, aprakstot situāciju. Tomēr raidsabiedrība BBC vēsta, ka problēmas ir radušās tādēļ, ka Karaliskā pasta datorsistēmās ir ielauzies izpiedējvīruss ar nosaukumu "Lockbit", ko esot izstrādājuši hakeru grupējumi no Krievijas. Taču pats hakeris, kurš veicis uzbrukumu, varētu atrasties jebkur.

Uzbrukuma rezultātā ir daļēji paralizēta uzņēmuma datorsistēmas darbība, kas atbildīga par sūtījumu sūtīšanu uz ārzemēm.

Karaliskais pasts par traucējumiem klientus brīdina jau kopš trešdienas. Pasts iesaka cilvēkiem nemēģināt sūtīt vēstules un pakas uz ārvalstīm, kamēr problēma nav atrisināta.

Savukārt hakeri Karaliskajam pastam ir pieprasījuši samaksāt vairākus miljonus mārciņu, lai deaktivizētu vīrusu. Izmeklēšanai tuvu stāvoši avoti gan apgalvo, ka esot iespējami "arī risinājumi", lai sistēma atkal darbotos.

Kiberuzbrukums Karaliskajam pastam ir īpaši satraucošs, jo tas ir viens no Lielbritānijas kritiski svarīgajiem uzņēmumiem, kam ir būtiska nozīme valsts ekonomikā.

Uzbrukums ietekmē ne tikai pastu un tā klientus, bet arī daudzu uzņēmumu un valsts iedzīvotāju komunikāciju ar ārvalstīm.

Jāmin arī ka šīs nebūt nav vienīgās nedienas, kas pastu ir skārušas, jo pēdējos mēnešos tas jau cīnījies ar piegādes kavējumiem pasta darbinieku streika dēļ. Darbinieki vēlas panākt sev lielāku atalgojumu labākus darba apstākļus.

Karaliskā pasta pārstāvis ir norādījis, ka uzņēmums smagi strādā, lai problēmu risinātu, taču nosaukt kādu konkrētu termiņu viņš atteicās, brīdinot klientus, kas pašlaik paciņu un vēstuļu piegādes problēmām uz ārzemēm gals neesot redzams.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti